Manchester City vender tilbake til toppen av Premier League med seier over West Ham United

Manchester City passerer Arsenal på toppen av Premier League-tabellen med en 3-0-seier over West Ham United på Etihad Stadium.

Manchester City forbi Arsenal på toppen av Premier League-tabellen med en 3-0 seier over West Ham United på Etihad Stadium.

West Ham, som manglet en kaptein Declan Rice ved sykdom, forsvarte seg imponerende i første omgang, men Nathan Ake slo gjennom i det 50. minutt før Erling Braut Haaland fjernet spillet fra Moyes Davidside 20 minutter lang.

Phil Foden deretter avsluttet en utmerket andre omgang for Citizens da hans avviste angrep gjorde det til 1000 mål for klubben siden Pep Guardiolable utnevnt til hovedtrener.

Man City har tatt et poeng foran Gunners på andreplass og vil ha sjansen til å klarere fire på samme antall kamper (34) når de tar imot Leeds United lørdag ettermiddag, mens West Ham forblir på 15. plass, fire poeng foran nedrykk. sone.

Julian Alvarez testet West Ham-keeper Lukasz Fabianski fra distanse i de to første minuttene, og som ventet ble den første besittelsen dominert av mesterne i England.

Fabianski gjorde en enda bedre redning for å forhindre et angrep Riyadh Mahrez i det niende minuttet, men West Ham hadde sine øyeblikk til pause, med Michael Antoniotempo og kraft forårsaker problemer.

© Reuters

Man City hadde en ny halvsjanse i det 24. minutt da Jack Greish fyrte av et farlig innlegg mot Haaland ved lengste stolpe, men spissen kom bare over tverrliggeren.

Fabianski ble igjen kalt til aksjon i det 30. minutt for å nekte Grealish, med den engelske landslagsspilleren som ønsket å presse en inn i nærmeste stolpe etter å ha kuttet innsiden.

Hjemmelaget kom innen centimeter fra å ta ledelsen i det 32. minutt da Rodri brøt inn i West Ham-boksen før han så etter å presse en ned i hjørnet, men ballen traff i stolpen da Hammers overlevde et farlig øyeblikk.

John Stones så nikket ved siden av innlegget i det 35. minutt, før Pablo Fornals brøt den ene på tverrliggeren i den andre enden, og West Ham hadde en halv sjanse på slutten av første periode.

Man City hadde 80 prosent ballbesittelse i første omgang, men en imponerende defensiv prestasjon fra gjestene fikk begge lag til å gå inn i pausen.

Manchester Citys Bernardo Silva i aksjon med West Ham Uniteds Jarrod Bowen 3. mai 2023© Reuters

West Hams motstand ble brutt minutter etter omstarten, men Akes kraftige heading fra et frispark fra Mahrez viste seg for mye for Fabianski, som ikke klarte å hindre ballen i å finne nettmaskene.

Grealish skjøt så langt fra bortelagets mål i det 54. minutt, før Man City hadde to straffespark rett før timen, med Thilo Kehrer ta på Haaland og Angelo Ogbonna bryte seg inn i Stones, men dommeren var fornøyd med begge utfordringene og VAR var enig.

Fabianski gjorde en smart redning for å nekte en curlinginnsats fra Alvarez i det 68. minutt, men Man City doblet fordelen i det 70. minutt gjennom Haaland, som kjørte over en pasning fra Grealish før han behendig løftet ballen over den fremrykkende West Ham-stopperen. .

Målet var den norske landslagsspillerens 51. i alle konkurranser denne terminen og hans 35. i Premier League, og slo konkurranserekorden for en sesong tidligere holdt av Andy Cole Og Alain Shearer (34).

Foden sørget deretter for 3-0 på Citizens i sluttfasen, med spissens angrep fra utenfor feltet som tok en avvisning. Emerson Palmieri før du faller på baksiden av nettet.

Man City vil prøve å ta 10 ligaseire på rad når de tar imot Leeds på lørdag, mens West Ham er neste i aksjon på søndag, og er vert for Manchester United på London Stadium.

ID:512966:1false2false3false:QQ::fra datamaskindatabase:LenBod:collect7563:Ingen informasjon om dataanalyse