City gjenvinner topplasseringen ettersom Haaland slår EPL-målrekord

MANCHESTER, England (AP) – En ny Premier League-scoringsrekord for Erling Haaland og tre poeng til for tittelsøkende Manchester City.

Den norske spissen scoret 35 ganger i sin første sesong i engelsk fotballs toppklasse, og overgikk den forrige enkeltsesongrekorden som Alan Shearer og Andy Cole holdt sammen før Haaland utlignet dem på søndag.

Haaland har fem kamper til å legge til sin bemerkelsesverdige rekord og overlot banen til en æresvakt fra lagkameratene etter sluttsignalet.

Mens Gullstøvelen til landets toppscorer garantert vil komme hans vei, er større premier også i sikte, med City som nærmer seg en tredje tittel på rad etter en 3-0-seier over West Ham.

Haalands mål i det 70. minutt førte til 2-0 for City etter at Nathan Ake åpnet scoringen i det 50.

Innbytter Phil Foden la til en tredje med en avvist innsats på den 85.

Seieren flyttet City tilbake til toppen av tabellen, ett poeng over Arsenal, som hadde gått til topps etter en 3-1-seier over Chelsea tirsdag.

Den forsvarende mesterne Pep Guardiola har også en kamp mindre mot sin tittelrival.

Mens resultatet antydet en rutinemessig seier for City, viste West Ham seg frustrerende for motstanderne de første 45 minuttene, og begrenset hjemmelaget til noen få sjanser.

I de sjeldne tilfellene da City skapte klare åpninger, traff Jack Grealish og Rodri stolpen.

Etter å ha slitt i første omgang brukte City bare fem minutter etter omstarten på å finne gjennombruddet – til stor lettelse for hjemmepublikummet.

Riyad Mahrez sitt frispark ble spilt ved lengste stolpe, hvor Ake møtte ham og passerte Lukasz Fabianski.

Haaland, som hadde vært relativt stille, satte kampen over tvil da han løp over Grealishs gjennomspill og løftet skuddet over keeper og inn i nettmaskene for å skrive historie.

City hadde fortsatt tid til å legge til en ny da Foden kom fra benken for å skyte fra rekkevidde, ballen tok en avvisning og Fabianski på feil fot.

Det var det 1000. målet i Guardiola Citys regjeringstid.

City er i bekymringsfull form, noterer ni strake ligaseire og utvider den ubeseirede rekken i alle konkurranser til 19 kamper.