2023 FORMULA DRIFT PRO CHAMPIONSHIP ÅPNINGSRUNDE KONKURRANSERESULTATER PÅ GATENE I LONG BEACH

HENDELSESDETALJER
Når: Lørdag 8. april 2023
Sted: Streets of Long Beach, Long Beach, California
Arrangement: Formel DRIFT PRO Round 1 Championship: AutoZone Streets of Long Beach presentert av TYPE S

FD PRO 1. RUNDE RESULTATER
1. Matt Field (USA) – Borla Performance / GT Radial Corvette
2. Rome Charpentier (USA) – Tyre Garagistic / Vitour BMW E36
3. Fredric Aasbo (Norge) – Rockstar Energy Toyota GR Supra

MERKNADER

• Etter å ha kvalifisert seg til 27. plass til åpningsrunden av Formel DRIFT Championship i 2023, måtte Matt Field vinne den harde veien i sin Borla Performance/GT Radial Corvette
  • Fields første kamp var mot tre ganger FD PRO-mester Chris Forsberg (USA), som dro til One More Time (OMT), og krevde at begge løpene ble gjentatt før Field tok seieren.
  • Field hadde deretter en mindre kollisjon med Dean Kearney (Irland) i Topp 16, og en episk kamp med Chelsea DeNofa (USA) i Topp 8, som så RTR Motorsports-rytteren gli inn i dekkveggen.
  • I topp 4-runden traff Field veggen utenfor sone 1 (OZ1) mens han jaget forsvarende FD PRO-mester Fredric Aasbo (Norge). Aasbo hadde senket farten for å gjenvinne kontrollen etter å ha truffet veggen selv, og tvang Field til å gå unna.
  • Drift Cave-teamet hadde forsterket Corvetten etter en større hendelse med Aasbo i fjor. Som et resultat klarte de å fikse bilen, beseire Aasbo og nå finalen der Field slo Charpentier
  • FD Long Beach var Charpentiers andre tur til FD PRO-pallen etter å ha blitt nummer to i New Jersey i 2022
  • For å hevde seg på pallen slo Charpentier en tilbakevendende Forrest Wang (USA) i topp 8 og en formmessig Jonathan Hurst (USA) i topp 4 for å tjene sin plass mot Field i finalen.
  • Charpentiers resultat var den første pallen i den første FD PRO-konkurransen for Vitour Tire, som ble med i mesterskapet som offisiell dekkleverandør noen uker tidligere.
  • Etter å ha slitt med å plassere sin Rockstar Energy Toyota GR Supra i praksis og kvalifisering, fant Aasbo sporet og rykket inn i topp 4. Og mens feilberegningen hans forårsaket skade på Field, ble nordmannen nummer tre sammenlagt takket være en bedre kvalifisering enn Jonathan Hurst (USA) ) i BMW E46 Cash Racing som ble nummer fire
  • Hurst nådde topp 4 etter å ha slått nummer én kvalifiseringsspiller Ryan Tuerck (USA). Rain-X/Nitto Tire/Rockstar Energy Toyota GR Corolla-sjåføren hadde en liten kollisjon med Hurst ved Inside Clip 1, og slo ham ut av spill
  • Tilbakevendende tre ganger FD PRO-mester James Deane (Irland) kom seg til topp 8 i sin høyrestyrte AutoZone Ford Mustang RTR Spec 5-FD, men ble eliminert av Aasbo. Den tredobbelte norgesmesteren satte den tredobbelte irske mesteren under et voldsomt press, og et veggtreff i OZ1 av Deane var nok til å vippe dommernes avgjørelse i hans favør.