VM i friidrett: Katarina Johnson-Thompson nummer seks etter den første dagen med sjukamp

Sted: Hayward Field, Eugene, Oregon Avtale: 15.-24. juli
Dekke: Se direkte på BBC TV, BBC iPlayer, BBC Sport-nettstedet og mobilappen (kun Storbritannia)

Britiske Katarina Johnson-Thompson sitter på sjetteplass etter fire stevner mens hun prøver å beholde verdensmesterskapet i syvkamp i Oregon.

29-åringen, tilbake til form etter flere skader, klatret opp på stillingen med en andreplass på 200 meter.

Hun avsluttet den første dagen av sjukampen med 3.798 poeng.

Den belgiske dobbelte olympiske mester Nafi Thiam, sølvmedaljevinner i 2019, leder med 4.071 poeng.

«Jeg ville bare være konkurransedyktig og komme i form fordi jeg har slitt mye det siste året med å prøve å få den essensen jeg hadde i 2018 og 2019,» sa Johnson-Thompson til BBC Sport.

«Jeg jobber med et par ting, men jeg er bare glad for å være her og i ett stykke.»

2019 Doha-mester Johnson-Thompson kommet seg etter en sprukket Achilles gjøre OL i Tokyo i fjor, for å se drømmen hans om en første OL-medalje gå mot slutten av en leggskade på 200m.

Hun har bare fullført en hel sjukamp siden, og ble nummer sju i Gotzis i mai.

I Eugene åpnet hun konkurransen med en femteplass i et 100m hekkheat vunnet av Thiam, hennes 13,55 sekunder bak sin personlige rekord på 13,09.

Hun hoppet 1,83m i høydehopp, 15cm under sin personlige rekord, og kastet 12,92m i kule under morgenøkten.

Anouk Vetter fra Nederland ble nummer to sammenlagt bak Thiam søndag, mens amerikanske Anna Hall er tredje.

Andre steder for Storbritannia på dag tre på Hayward Field, Joshua Zeller, som konkurrerte i sitt første verdensmesterskap, endte på femteplass i 110m hekk-finalen for menn.

Den olympiske bronsemedaljevinneren Josh Kerr vant sin semifinale for å nå 1500m-finalen. Lagkameraten hans Jake Wightman er også i finalen, men Neil Gourley bommet.

Matt Hudson-Smith vant sitt heat for å nå semifinalen på 400 meter for menn på onsdag, hvor han får selskap av lagkamerat Alex Haydock-Wilson, mens på 400 meter for kvinner har Victoria Ohuruogu, Nicole Yeargin og Ama Pipi alle kommet videre.

Hva mer skjedde den tredje dagen?

Tidligere forsvarte den olympiske sølvmedaljevinneren og verdensrekordholderen Joshua Cheptegei fra Uganda sin Doha 2019-tittel for menn på 10 000 meter på tiden 27 minutter og 27,43 sekunder.

Etiopiske Tamirat Tola vant gull i maraton for menn, og endte mer enn ett minutt foran på en mesterskapsrekordtid på to timer, fem minutter og 36 sekunder, mens amerikanske Brooke Andersen vant kulestøt.

Amerikaneren Grant Holloway beholdt sin tittel på 110 meter hekk etter at landsmannen Devon Allen, en NFL-rookie for Philadelphia Eagles, ble diskvalifisert for en tjuvstart og den jamaicanske olympiske mester Hansle Parchment ble skadet under oppvarmingen.

Olympisk mester i stavsprang Katie Nageotte la verdensgull til samlingen sin i en amerikansk dobbel, med Sandi Morris som tok sølv. De to tok en verdensledelse på 4,85m, men Nageotte tok gull etter å ha klart høyden på sitt første forsøk.

USAs to ganger olympiske gullmedaljevinner Ryan Crouser, født og oppvokst i Oregon, vant kulestøttittelen på hjemmebane med en mesterskapsrekord på 22,94 meter.

På 400 meter hekk for menn kvalifiserte Brasils Alison dos Santos seg raskest til finalen, mens den norske olympiske mester Karsten Warholm ble nummer to sammenlagt med sesongbeste 48,00 sekunder.