USA fullfører historisk medaljefangst på den rekordstore siste dagen – Breaking News – The Nation

EUGENE — Armand Duplantis la ned teppet på verdensmesterskapet på en fantastisk måte på søndag, og slo sin egen verdensrekord i stavsprang i siste akt av det 10-dagers friidrettsstevnet i Eugene.

Etter at USA tok ettertrykkelige seire i 4×400 meter stafetter for menn og kvinner, inntok Duplantis sentrum og leverte en perfekt avslutning for de første mesterskapene på amerikansk jord. Svensken seilte 6,21 meter for å overgå sitt tidligere merke med en centimeter – satt i mars på vei mot gull i innendørs-VM – og fullføre sin samling av medaljer ved å vinne en første verdenstittel.

«Det er bra; jeg kan ikke klage,» sa Duplantis. «Jeg tenkte faktisk ikke så mye på rekorden i dag… Jeg ønsket å vinne gullet så sterkt. Jeg savnet det. «Så da jeg var på den høyden, det var som om alt bare falt på plass og det bare skjedde derfra.»

Amerikaneren Chris Nilsen vant sølv med 5,94 meter ved å telle ned Ernest John Obiena, hvis bronse var den første verdensmedaljen noensinne for Filippinene. Den usungne nigerianeren Tobi Amusan stjal tidligere showet på 100 meter hekk for kvinner, og satte en ny verdensrekord på 12,12 sekunder i semifinalen.

Hun vant deretter gullmedaljen i det som opprinnelig ble annonsert som verdensrekord 12.06, selv om overdreven vindhastighet gjorde at tiden hennes ble utelukket. «Målet var å gå ut og vinne den gullmedaljen … Verdensrekorden er en bonus, sa Amusan, som endte 0,17 sekunder foran jamaicanske Britany Anderson mens den olympiske mesteren fra Puerto Rico Jasmine Camacho-Quinn stakk av med bronse.

Amerikanske Athing Mu holdt tilbake den britiske rivalen Keeley Hodgkinson for å legge til verdensmesterskapet på 800 meter til sin olympiske krone, mens Tysklands Malaika Mihambo, også en gullmedaljevinner i Tokyo, beholdt lengdehopptittelen. Norges Jakob Ingebrigtsen tok igjen andreplassen på 1.500 meter med en overbevisende seier på 5.000 meter, der regjerende olympisk mester og verdensrekordholder Joshua Cheptegei vaklet og endte på niendeplass. Jeg trengte det, sa Ingebrigtsen. «Jeg følte meg veldig bra i dag… men 5 kilometer er et tøft løp.»

Den franske verdensrekordholderen Kevin Mayer tok igjen tikamptittelen etter imponerende prestasjoner i stavsprang og spyd, og grep muligheten etter en konkurranseavslutningsskade på olympisk mester Damian Warner. I morgenøkten tok Italias Massimo Stano en seier på ett sekund over Japans Masatora Kawano i menns 35 km løpsvandring, og la til en verdensgullmedalje til sin olympiske krone.

USA avsluttet mesterskapet med å befeste sin plass på toppen av medaljetabellen med en mesterskapsrekord på 33 medaljer. Herrekvartetten kom hjem på 2 minutter 56,17 sekunder og styrket amerikanernes grep om arrangementet. USA har nå vunnet åtte av de ni siste verdenstitlene og åtte av de ti siste OL-gullmedaljene.

Sydney McLaughlin, den nykårede 400 meter hekk-gullmedaljevinneren, ledet kvinnelaget og løp en bemerkelsesverdig siste etappe på 47,91 for å gi vertene sitt 13. gull i «arrangementet».