Team Canada snowboardkjørere McMorris og Sharpe avslutter Laax Open

De to kanadiske snowboardkjørerne klarte ikke å kvalifisere seg til slopestyle-finalen 21. januar i Sveits

Snowboard kan være en hensynsløs sport, og det var tilfellet for deltidsansatte Darcy Sharpe og Mark McMorris i Whistler 18. januar i de sveitsiske alper. De to kanadiske olympierne klarte ikke å kvalifisere seg til snowboard-slopestyle-finalen i Laax Open 2023, en av de mest populære snøsportsbegivenhetene i Europa.

Sharpe endte på 12. plass i det første av to kvalifiseringsløp. 26-åringen krasjet på sitt første løp og scoret 61,00 på sitt andre forsøk. Det var ikke nok til å holde ham i live i konkurransen, da sjetteplasserte australske Valentino Guselis 75.25 endte opp med å være grensen.

Guseli kvalifiserer seg til finalen 21. januar med østerrikske Clemens Millauer (79,50 poeng), svenske Sven Thorgren (81,25 poeng), amerikanske Justus Henkes (82,25 poeng) og to japanske ryttere, Hiroto Ogiwara (88,50 poeng) og Ryoma Kimata (93,25 poeng) ).

Selv om den 29 år gamle McMorris er kjent for å klatre under press, slet han med å fullføre et helt løp i den andre kvalifiseringsrunden. Hans høyeste poengsum var 15,75 poeng, og plasserte ham på 25. plass like bak 2019 Laax Open-vinner Chris Corning fra USA, som heller ikke klarte å avansere.

I stedet var det en annen Team USA-konkurrent, Dusty Henricksen, som vant nr. 2-kvalifiseringsrunden ved å matche Kimatas innsats på 93,25 poeng. Marcus Kleveland fra Norge (89,25 poeng), Luke Winkelmann fra USA (84,50 poeng), Rene Rinnekangas fra Finland (81,25 poeng) og den lokale atleten Nicolas Huber fra Sveits (80, 75 poeng), går også til lørdagens finale.

Selv om 18 år gamle Whistlerite Truth Smith opprinnelig skulle delta, deltok han ifølge en pressemelding fra Red Bull til slutt ikke.