SE: Foord lander assist; Williams holder nullen for PSG i D1-debuten

Barclays Women’s Super League gjorde et elektrisk comeback denne helgen; mens historien ble skrevet i NWSL.

Følg med på all action og se høydepunktene i vår Matildas Abroad-film!

England

Caitlin mat og Steph CatleyArsenal startet sesongen mot Brighton & Hove Albion FC, og spilte åpningen av den 12. sesongen.

Det tok mindre enn en halvtime før Gunners fant det første målet for WSLs 12. sesong, med Foord som satte opp skipper, Kim Little.

Et mål fra den svenske internasjonale Stina Blackstenius og en brak fra Beth Mead endte kampen 4-0, og Catley dukket opp fra benken i den første seieren.

Neste, Emilie GielnikAston Villa er vert Alanna Kennedy og Hayley Raso og Mary FowlerManchester City og Gielnik, Fowler og Raso startet alle på benken i åpningen.

Alisha Lehmann åpnet scoringen for vertene, og scoret Villas første mål noensinne mot City. Nysigneringen Rachel Daly doblet fordelen og så ut til å hjelpe laget sitt med å ta en 2-0-ledelse før pause før Laura Coombs løste en innsats fra utenfor feltet på pause for å halvere underskuddet.

Fowler kom inn i kampen etter pause, og gjorde sin WSL-debut for City og var rett i gang. City scoret to ganger på to minutter til 3-2. Men bare tre minutter senere gjenopprettet Villa pariteten.

Daly scoret matchvinneren med 15 minutter igjen da Aston Villa startet kampanjen med en seier. Raso og Gielnik kom begge fra benken for sine respektive lag.

Kya SimonTottenham Hotspur møtte Leicester City i sin åpning, med mål om å utnytte sin femteplass mot City forrige sesong.

Ashleigh Neville og nysigneringen Drew Spence ledet Spurs 2-0 før pause, med et Spence-selvmål i andre omgang som tillot Leicester å gjøre 2-1.

Simon kom fra benken med en halvtime igjen for å se åpningsseieren.

I mellomtiden, mackenzie arnoldWest Ham United var vertskap Claire Wheelerdet er Everton. Arnold startet for Hammers som tok en 1-0 ledelse før Lisa Evans slo igjennom.

Arnold holdt nullen i mål for å hjelpe til med å starte West Hams sesong, mens Wheeler ikke dukket opp i kampdagen.

I det siste, Sam KerrChelsea, som har vunnet de tre siste WSL-mesterskapene, startet sesongen mot nyopprykkede Liverpool.

De forsvarende mesterne begynte raskt å score da Guro Reiten ble slått ned i feltet og Fran Kirby rolig åpnet scoringen i det tredje minuttet.

Kerr så ut til å ha doblet ledelsen i det 20. minutt, men offsideflagget forhindret Aussie i å åpne kontoen sin for sesongen.

To straffer i andre omgang til vertene, fullført av amerikanske Katie Stengel, gjorde at Liverpool vant kampen 2-1 da de kom tilbake til toppsjiktet.

FORENTE STATER

dra til USA, Alex ChidiacDet er Racing Louisville vant 2-0 over Orlando Pride, og brøt den 13-kampers seierløse rekken.

Et mål for Nadia Nadim og Savannah DeMelo så Racing notere sin tredje seier for sesongen, med Chidiac som kom fra benken for å se seier.

Nede i California, Emilie van EgmondSan Diego Wave FC slo Angel City 1-0 foran et historisk publikum, med 32 000 fans samlet på Snapdragon Stadium for å sette en ligarekord.

Van Egmond startet for hjemmelaget, som kom på tavlen i det 30. minutt gjennom 17 år gamle Jaedyn Shaw. Angel City hadde sjansen til å score utligningen fra flekken, men Kailen Sheridan nektet Angel Citys Savannah McCaskill da bølgen beveget seg til toppen av rangstigen.

I det siste, Chloe LogarzoDet er Kansas City Current ønsket å komme tilbake fra sitt første tap på 13 kamper da det var vertskap for Portland Thorns.

Det var en kamp for målvakten, med Adriana Franch og Bella Bixby som holdt poengsummen jevnt til det 87. minutt, en feil fra Kansas-forsvaret gjorde at Raquel Rodriguez ble det som så ut som kampvinneren.

Kansas klarte imidlertid å berge et mål i sluttminuttene, og Hailie Mace avsluttet et frispark like utenfor feltet i det 94. minutt for å avslutte kampen 1-1. Logarzo forble en ubenyttet innbytter i trekningen.

Frankrike

Neste, Lydia Williams Paris Saint-Germain spilte sin andre kamp for sesongen, og tok imot D1-nykommerne Rodez AF, hvor Williams debuterte i D1 og holdt nullen i 4-0-seieren.

En brak fra Grace Geyoro og mål fra Sakina Karchaoui og Kadidiatou Diani sikret en 4-0-seier da PSG rykket på toppen av tabellen med en bedre målforskjell enn Ellie Charpentierdet er Lyons.

Reisen til 2023 - Tynn banner NYHET

Sverige

Flytter til Sverige, Teagan MicahFC Rosengård var ute etter å komme seg tilbake fra sitt andre nederlag for sesongen da de gjestet IFK Kalmar.

Micah startet for Rosengård, som vant 6-2 for å opprettholde sin trepoengsledelse på toppen av tabellen.

I mellomtiden, Elise Kellond-Knight, Kyra Cooney-Cross og Courtney NevinDet er Femteplasserte Hammarby møtte tredjeplasserte Kristianstads DFF.

Cooney-Cross startet for Hammarby, men det var vertene som fikk en ideell start, og ledet 1-0 før pause. Tabby Tindell doblet raskt Kristianstads ledelse.

Kellond-Knight og Nevin kom inn i kampen for Hammarby, men vertene viste seg for sterke til å gjøre 3-0 kort tid etter. Hammarby berget et mål gjennom Vilde Hasund i kampens døende minutter til 3-1.

Aivi LiegeBK Häcken av møtte Eskilstuna United DFF, da Häcken så ut til å rykke opp på tabellen. Luik startet og spilte hele kampen da Häcken vant 2-1.

Norge

Vår siste stopp tar oss til Norge, Tameka YallopSK Brann Kvinner av møtte Rosenborg BK i andre runde av mesterskapsrunden.

Rosenborg åpnet scoringen i det niende minuttet gjennom Selma Sól Magnúsdóttir og tok ledelsen 1-0 før pause. Brann fant utligningen gjennom Svava Rós Guðmundsdóttir da Brann fortsatt ligger på andreplass på tabellen etter to kamper.