Norge vinner ytterligere tre medaljer i skiskyting for kvinner og menn

1/5

Trenere bærer Norges Ingrid Landmark Tandrevold ut av målområdet etter at hun kollapset etter kvinnenes skiskyting 10 km forfølgelsestevnet ved vinter-OL i Beijing 2022 søndag. Foto av Bob Strong/UPI | Lisensbilde

13. februar (UPI) — Norge tok tre medaljer i skiskyting for kvinner og menn søndag til tross for at en av lagets utøvere kollapset på målstreken.

Ingrid Landmark Tandrevold fra Norge var på vei mot en tredjeplass i kvinnenes 10 kilometer forfølgelsesskiskyting da hun begynte å skli tilbake og til slutt kollapset ved målstreken etter å ha fullført løpet. Yahoo! Sport rapportert.

Per Arne Botnan, lagleder, fortalte norske medier at Tandrevold ble behandlet av leger i en varmehytte.

Tandrevold publiserte en artikkel om arrangementet på Instagram takker fansen for de hyggelige meldingene hun mottok til tross for at hun gikk glipp av bronsemedaljen.

«I dag har jeg nådd et nytt lavpunkt. Sport på høyt nivå føles ikke alltid rettferdig, synes jeg,» sa hun. «Jeg vil fortsette å kjempe.»

Hun gratulerte også lagvenninnene som tok med seg medaljer, og la i et annet innlegg at det norske skiskytterlaget sto i brann.

Marte Olsbu Roiseland vant sin tredje gullmedalje, sin fjerde medalje sammenlagt, av de olympiske leker med en siste tid på 34:46,9. Tiril Eckhoff fra Norge vant bronsemedaljen mens Elvira Oeberg fra Sverige vant sølvmedaljen.

Eckhoff fortalte Yahoo! Sport etter løpet at forholdene på banen var «veldig tunge» og at det var «mye snø».

«Det var et tøft løp og jeg måtte jobbe hardt for å få medalje,» sa hun.

Joane Reid plasserte seg på 29. plass for USA, den høyeste plasseringen for Team USA i arrangementet.

Tarjei Boe fra Norge vant sølvmedaljen i menns 12,5 kilometer forfølgelsestevne, bare 28,6 sekunder bak gullmedaljevinneren Quentin Fillon Maillet fra Frankrike, som avsluttet med tiden 39:07,5. Eduard Latypov vant bronse for den russiske olympiske komité.

Boe vant en gullmedalje for Norge i en blandet stafett og en bronsemedalje for menns 10 kilometer sprint.

Boes yngre bror Johannes Thingnes Boe ble nummer fem i konkurransen. Han vant to gullmedaljer på Beijing-lekene for menns 10 kilometer sprint og en blandet stafett-stevne, samt en bronsemedalje for menns 20 kilometer individuelle skiskyting-arrangement.

Maillet vant også gull på 20 kilometer jakt og sølvmedaljer på 10 kilometer sprint og blandet stafett.

Jake Brown fra Team USA ble nummer 40 – topplasseringen for USA i søndagens herreturnering.