Neeraj Chopra kvalifiserer seg til den første finalen i verdensmesterskapet | Sportsnyheter

Eugene (Oregon): Den olympiske mester Neeraj Chopra avanserte til sin første verdensmesterskapsfinale med et imponerende første kast på 88,39 meter da India hadde en historisk dag på arrangementet med to av spydkasterne sine som kvalifiserte seg til medaljerunden her torsdag.

Den 24 år gamle indiske superstjernen, en stor favoritt til medalje, åpnet gruppe A-kvalifiseringsrunden ved å sende spydet 88,39 meter for sitt tredje beste kast i karrieren.

Chopra endte på andreplass sammenlagt bak den forsvarende mesteren Anderson Peters fra Grenada, som toppet gruppe B med sin innsats på 89,91 m i første runde.

«Det var en god start. Jeg skal gi mine 100 prosent i finalen. Vi får se. Hver dag er annerledes. Jeg skal gjøre mitt beste. Vi vet ikke hvem som kan kaste langt på en gitt dag,» Chopra sa etter arrangementet hans. .

«Det er litt sikksakk i løpet mitt. Jeg ristet litt, men det var en god pitch. Det er så mange pitchere i god form nå. Fem til seks pitchers har kastet PBs i år. De er alle i god form, » han la til.

Chopras kvalifiseringsrunde varte i noen minutter da han ikke trengte å gjøre de resterende to kastene etter å ha krysset det automatiske kvalifiseringsmerket på sitt første forsøk. En konkurrent får tre plasser i kvalifiseringsrunden.

En annen indianer i kampen, Rohit Yadav kvalifiserte seg også til finalen etter å ha endt på sjette plass i gruppe B-kvalifiseringsrunden og 11. totalt, med sitt første kast på 80,42 meter.

Hans andre kast var en foul og han skjøt beskjedne 77,32m på sitt siste forsøk. Den 21 år gamle indianeren hadde en sesong og en personlig rekord på 82,54 meter mens han vant en sølvmedalje ved National Interstate Championships forrige måned.

De som klarerte 83,50 m eller de 12 beste studentene fra to kvalifiseringsgrupper kvalifiserte seg til finalen som ble avholdt på lørdag (søndag kl. 07.00-05.00 IST).

Chopra, som har en personlig rekord på 89,94 m, hadde konkurrert ved verdensmesterskapet i London 2017 i håp om å komme seg til finalen i det minste, men klarte bare å komme til kort på 82,26 m. det automatiske kvalifiseringsmerket på 83 m.

Han hadde gått glipp av verdensmesterskapet i 2019 i Doha mens han kom seg etter albueoperasjonen.

Pakistans Arshad Nadeem nådde også finalen etter å ha blitt nummer fire i gruppe B og niende sammenlagt, med et beste kast på 81,71m.

Hvis Chopra vinner finalen på søndag, vil han bli den tredje spydkasteren for menn som følger OL-suksessen med gull i verdensmesterskapet etter Norges Andreas Thorkildsen (2008-09) og verdensrekordholderen Jan Zelezny fra Tsjekkia i 2000-01. og 1992. -93.

Chopra ble den første friidrettsutøveren fra India som vant en olympisk gullmedalje i fjor og er også den forsvarende mester i Commonwealth Games og Asian Games.

Han har vært i fin form denne sesongen etter å ha slått sin egen nasjonale rekord to ganger. Han gjorde det for første gang i sin første sesongutflukt på Paavo Nurmi Games i Turku, Finland med et kast på 89,30 m 14. juni.

Han forbedret sin nasjonale karakter igjen på det prestisjetunge Diamond League-stevnet i Stockholm 30. juni med en innsats på 89,94 meter, bare 6 cm fra 90 meter, gullstandarden til spydverdenen.

I mellomtiden vant han gull på Kuortane Games i Finland i et felt i verdensklasse med et kast på 86,79m.

Keshorn Walcott, vinner av OL i 2012 i Trinidad og Tobago, klarte ikke å kvalifisere seg til finalen, og endte på åttende plass i gruppe A og 16. totalt, med et beste kast på 78,87 meter.