Nations League-sammendrag: Alvaro Morata slår sent til for å sende Spania videre til finalen på bekostning av tidligere fiender Portugal | Fotballnyheter

Spania kapret en plass i de fire siste av Nations League etter at spiss Alvaro Moratas sene mål sikret 1-0-seier over Portugal tirsdag for å sikre topplasseringen i sin gruppe.

Portugal dominerte kampen, men Spania holdt seg inne i kampen og i det 88. minutt sendte Morata ballen hjem for å stille det meste av det utsolgte stadionet etter en lang ball inn i feltet. Dani Carvajal ble dirigert mot mål av Nico Williams.

Spania endte på toppen av League A gruppe 2 med 11 poeng på seks kamper, ett poeng over andreplasserte Portugal, som bare trengte uavgjort for å sikre seg en plass i semifinalen.

Spanjolene blir med Kroatia, Italia og Nederland i neste års finale.

«Det var en tøff kamp, ​​men jeg holder meg til lagets holdning. Vi gjorde en stor innsats,» sa Morata til journalister. «Hvis vi ble slått ut, måtte det være å forlate alt på banen, og slik gikk det for oss igjen.

«Når Spania må dukke opp i store kamper, gjør vi det. Det er slik vi gjør det og i kveld gjorde vi det igjen.»

Det var et slag for Cristiano Ronaldos Portugal som skapte flere sjanser, hadde full kontroll det meste av kampen og så så nære ut til å sikre en plass i finalen.

Vertene åpnet nesten scoringen i det 32. minutt gjennom Diogo Jota, som mottok en lang pasning fra Bruno Fernandes og skjøt et skudd i øvre høyre hjørne som Unai Simon avverget med en strålende enhåndsredning.

Fernandes scoret nesten fem minutter senere da han skjøt et kryss i sidenettet med en innsats så nært at hjemmefansen trodde det var et mål.

Spania så fortapt og forvirret ut i det som viste seg å være nok en svak prestasjon etter å ha tapt 2-1 hjemme mot Sveits lørdag.

Spania-trener Luis Enrique har overrasket alle med syv endringer i startoppstillingen, og lar Barcelonas Sergio Busquets, Gavi, Pedri og Jordi Alba sitte på benken.

Det var ikke før han gjorde fire bytter i andre omgang at Spania våknet og fikk sitt første skudd på mål etter 70 minutter gjennom Morata.

Atletico Madrid-spissen scoret nesten i det 76. minutt da han skjøt et langskudd nede i høyre hjørne som Diogo Costa avverget med en eksepsjonell enhåndsredning.

Ronaldo forsøkte å score, men spillet hans var ofte uberegnelig, og han klarte ikke å knytte bånd til lagkameratene, som fortsatte å gå glipp av sjanser og forlot Spania i kampen, slik at Morata igjen ble helten med sin avdøde seier.

Serbia rykket opp til League A

Bilde:
Serbiske Aleksandar Mitrovic feirer målet sitt

Et annet sted, Serbia Spissen Aleksandar Mitrovic scoret sitt 50. landskampsmål da laget hans ble utklasset Norge med en 2-0 seier som toppet Nations League B gruppe 4 og ble rykket opp til League A.

Serbia avsluttet kampanjen med 13 poeng på seks kamper, tre foran andreplasserte Norge, som ville vunnet gruppen med uavgjort. Slovenia endte på tredjeplass med seks poeng, Sverige rykket ned til League C med fire poeng.

Norges Erling Haaland ga nesten hjemmelaget en perfekt start, men hans første skudd etter 20 sekunder ble strålende reddet av Vanja Milinkovic-Savic, og satte tonen for en frustrerende kveld for spissen.

Dusan Vlahovic satte gjestene i ledelsen i det 42. minutt da Filip Kostic fjernet ballen og spissen skjøt den gjennom et kratt av ben i nettet.

Mitrovic, allerede Serbias toppscorer, doblet lagets fordel ni minutter ut i andre omgang med en typisk nøyaktig avslutning på Ivan Ilics pasning, og han scoret nesten et andre mål med en heading i det 76. minutt.

Skrekt av et fullsatt Ullevaal Stadion, prøvde Norge sitt beste, men manglet trikset til å knuse Serbia, som skal møte Brasil, Kamerun og Sveits i gruppe G i verdensmesterskapet i Qatar, som Norge ikke klarte å kvalifisere seg til.

Tsjekkia rykket ned til League B

Sveitseren Breel Embolo, til venstre, feirer seieren
Bilde:
Sveitseren Breel Embolo, til venstre, feirer seier

I mellomtiden headet to mål på et minutt fra Remo Freuler og Breel Embolo sveitsisk til en 2-1 seier over de uheldige Tsjekkisk Republikk på Kybunpark onsdag, et resultat som rykket ned tsjekkerne fra Nations League A.

Sveits, på vei til VM, endte på tredjeplass i gruppe 2 med ni poeng på seks kamper, to bak vinnerne Spania, mens Tsjekkia kunne klare bare fire poeng i kampanjen.

Freuler headet Xherdan Shaqiris innlegg i nettet i det 29. minutt og fra avspark hentet Embolo en løs pasning, løp ut til kanten av feltet og skjøt et lavt skudd nede i hjørnet.

Gjestene reduserte før pause da Patrik Schick scoret med en venstrebeint avslutning fra et lavt innlegg fra David Zima, mens senere Tomas Soucek fikk sin straffe reddet av den sveitsiske keeper Yann Sommer under en vanskelig kveld for gjestene, som også slo inn. målrammen to ganger.