Nations League: Portugal slo tsjekkerne, Spania tapte mot sveitserne

BARCELONA, Spania (AP) – Diogo Dalot hjalp Portugal med å ta kontroll over sin Nations League-gruppe ved å score sine to første internasjonale mål i et 4-0-tap for Tsjekkia på lørdag.

Spania mistet ledelsen i gruppe A2 etter å ha tapt 2-1 for Sveits foran skuffede fans i Zaragoza.

Portugal gikk over Spania med to poeng før naboene møtes i Braga tirsdag i en vinner-tar-alt-kamp for å se hvem som går videre til de fire siste av turneringen i juni neste år.

Da hans Portugal rullet rundt i Praha, tålte Cristiano Ronaldo en urolig natt, og tok først et stygt slag i ansiktet som førte til at nesen blødde og krevde en liten bandasje. Internasjonal fotballs toppscorer gjennom tidene med 117 mål scoret også en straffe som heldigvis for ham ikke klarte tsjekkerne å omsette med stillingen 2-0.

Dalot satte Portugal foran i det 33. minutt da høyrebacken scoret etter en pasning fra Rafael Leão.

Bruno Fernandes doblet ledelsen i første omgang ekstra tid før Ronaldo ble funnet skyldig med håndball i sitt eget område. Men Patrik Schick ødela straffen ved å sende den over tverrliggeren.

Dalot satte resultatet over tvil i den 52. med et krøllet skudd i hjørnet.

Ronaldo avsluttet med en assist for Diogo Jota for å ta et fjerde mål på den 82.

SPANIA FLOPER

Luis Enrique, som ledet Spania til semifinalen i EM og finalen i Nations League i fjor, er kjent for å ta upopulære avgjørelser og holde seg til dem.

Og nok en gang overrasket han ved å etablere Marco Asensio, nedrykket til stillingen som innbytter i Real Madrid-klubben, i falsk ni mens han etterlot de rene angriperne Álvaro Morata og nykommeren Borja Iglesias på benken.

Spania klarte ikke å plage sveitserne i angrepet, og forsvaret deres slapp inn to mål fra hjørnespark med den sveitsiske forsvarsspilleren Manuel Akanji.

Akanji slo til med en suveren heading i det 21. da han passerte markøren sin og jaget ballen av gresset og inn i det øverste hjørnet av nettet.

Asensio klarte til slutt å skille det sveitsiske forsvaret i det 55. minutt da han driblet seg forbi fire spillere før han lot Jordi Alba fyre av i utligningen.

Men Sveits slo tilbake tre minutter senere da Akanji var ukontrollert ved den nærmeste stolpen for å bruke et innkast til å omdirigere en corner inn i straffefeltet der Breel Embolo dyttet ham over streken.

«De sa at det var lett å slå Sveits, og vi så at det ikke var sant i det hele tatt,» sa Luis Enrique. «De hindret oss i å spille spillet vårt, og du må legge til vår veldig slurvete første omgang. Vi forbedret oss i andre omgang, vi viste mer presisjon, men akkurat da vi scoret, slapp vi inn nok et mål fra corner. Nå må vi til Portugal og vinne.

Iglesias og Nico Williams, 20, debuterte i Spania som innbyttere. Nicos eldre bror og lagkamerat Iñaki Williams debuterte for Ghana på fredag ​​etter å ha byttet troskap med Spania.

Sveits er vertskap for Tsjekkia i St. Gallen tirsdag for å avgjøre hvem som skal unngå nedrykk. Sveits er to poeng foran tsjekkerne på sisteplass.

Portugal, Spania og Sveits skal alle delta i verdenscupen i november.

LIGA B

Israel rykket opp fra gruppe B2 etter å ha slått Albania 2-1 takket være et Tai Baribo-mål i tilleggstid.

Det er uavgjort mellom Serbia og Norge på toppen av gruppe B4 før kampen deres i Olso for å se hvem som blir med i League A.

Erling Haaland scoret for Norge, men Slovenia kjempet tilbake for en 2-1-seier hjemme, mens serbiske Aleksandar Mitrovic scoret et hat-trick for å lede en 4-1-seier over Sverige i Beograd.

Skottland forble toppen av gruppe B1 etter å ha slått Irland 2-1 i Glasgow. Ukraina er to poeng bak etter å ha slått Armenia 5-0 før de møtte skottene i Krakow.

LEAGUE C

Hellas rykket opp fra gruppe C2 til tross for at de tapte mot Kypros 1-0 takket være Nord-Irlands 2-1-seier over Kosovo.

VENNLIG

Senegal forberedte seg til VM ved å slå Bolivia 2-0 i en vennskapskamp i Orleans, Frankrike.