Mikel om kidnappingsrapporter, snubbing Man Utd og bedt av Mourinho om å erstatte Makelele i Chelsea

John Obi Mikel så tilbake på en karriere der han tok overskriftene, snublet Manchester United og fulgte et ikon til Chelsea.

  • Kom til Chelsea i 2006
  • Tidligere avtalt avtale med Man Utd
  • Har nå hengt opp støvlene

HVA SKJEDDE? Den tidligere nigerianske landslagsmannen har, som 35-åring, kunngjort pensjonisttilværelsen og vil henge opp profesjonelle støvler. Han oppnådde mye i løpet av 17 år på toppen som førte til at han forlot Norge for England før han tilbrakte tid i Kina, Tyrkia og Kuwait.

HVA DE SA: sa Mikel BBC Sport Africa av hans høyprofilerte beslutning om å rive opp en avtale med Premier League-gigantene United i 2006 og dra til vest-London i stedet: «Jeg angrer ikke på noen avgjørelse jeg tok fordi jeg nøt alt det jeg oppnådde i Chelsea – det er den beste avgjørelsen jeg har tatt. Jeg har skrevet under på en forhåndskontrakt med Manchester United da jeg var 17. Hvis du er et barn og ser Sir Alex Ferguson rett foran deg med kontrakten, vil du selvfølgelig bli fristet.

«Jeg handlet som et lite barn, og så snart Chelsea hørte nyhetene kom de og tok meg ut av Norge. Det var da folk begynte å si at jeg hadde blitt kidnappet. Det var ikke et stort øyeblikk for meg den gang. Jeg ville bare spille fotball fordi jeg var så ung.»

DET STØRSTE BILDET: Mikel fortsatte å nyte 11 minneverdige år med Chelsea – han vant to Premier League-titler, tre FA-cuper, Europa League og en Champions League-krone – men innrømmer at han fikk de tøffeste jobbene da han fikk den tøffeste tiden. bedt om å etterfølge Makelele på Stamford Bridge.

Han la til: «[Jose] Mourinho bestemte seg for at han ville at jeg skulle spille som en defensiv midtbanespiller. Til slutt er han treneren og tok avgjørelsen. Vi snakket og han følte at på grunn av de flotte midtbanespillerne han hadde i laget sitt i Chelsea, burde jeg spille rollen som defensiv midtbanespiller. [Claude] Makelele hadde akkurat avsluttet karrieren i Chelsea, så Mourinho ville at jeg skulle etterfølge Makelele.

PÅ TRE BILDER:

Getty bilder
John Obi Mikel Chelsea Manchester UnitedGetty bilder
John Obi Mikel Nigeria.Backpagepix.

OG ETTER ? Mikel kan nå fokusere på livet borte fra banen mens han løfter gardinen for en fantastisk spillerkarriere. Imidlertid antydet han at han kunne bli i fotball og sa: «Dette er ikke et farvel, dette er starten på en ny reise, et nytt kapittel i livet mitt.»

Legend 💪

Hva har vært Mikels største karriereprestasjon?

Stanley Easome

"Typisk zombieaholic. Generell twitterfanatiker. Matfanatiker. Gamer. Unapologetisk analytiker."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *