Marcora vinner gull i alpinslalåm for kvinner | Nyheter, sport, jobber

WILMINGTON — Italias Carlotta Maria Clara Marcora vant gull til tross for nesten null synlighet i det andre løpet av kvinneslalåmen på World University Games på Whiteface Mountain fredag.

Marcora økte ledelsen i det første løpet for å vinne med bred margin, 1,14 sekunder, over Valentine Macheret fra Sveits som tok sølv med tiden 1:55,39. Svenske Sara Rask klokket 1:55,51 for å slå sveitsiske Eliane Christen med 0,87 sekunder for å ta bronse.

Marcora, 23, fra Fernfachhochschule Schweiz, fikk en to-løpstid på 1:54,25 for sin første medalje i sitt fjerde og siste løp av lekene. Marcora ble nummer fem i alpint kombinert for kvinner mandag, 11. plass i storslalåm, klarte ikke å fullføre super-G og kom ut av ingensteds for å vinne gull. Marcora sa at hun ikke hadde noen forventninger til dette løpet og var generelt redd for forhold som i dag.

«Jeg hadde ikke forventet det i det hele tatt» sa Marcora. «Jeg hadde ikke forventet en seier, så jeg er veldig fornøyd. …Jeg er veldig redd for forhold som dette: snøfall, dårlig sikt, humpete – selv om det ikke var så humpete – (det var) en perfekt karakter.

Til tross for hennes vanlige frykt og nerver i tåkete og snødekte forhold, kjørte Marcora et imponerende løp for å slå Macheret. Marcora sa at hun var nervøs etter sitt første løp, men krediterte vinnerprestasjonen hennes til støtten fra trenerne her og folk der hjemme. Hun er ikke vant til å kjempe om en pallplass i så viktige løp som dette, sa hun.

«Jeg skalv først» av andre runde, sa hun.

Macheret, 24, fra Swiss Distance University, vant en medalje i sitt andre løp her. Hun ble nummer 18 i storslalåm tirsdag. Macheret kantet Rask med 0,12 sekunder og fikk selskap på topp fem av lagvenninne Eliane Christen, som endte på 4. plass med tiden 1:56.38.

Rasks bronsemedalje øker hennes gullmedaljeseier med tre lagkamerater i det blandede lag-parallelle arrangementet på torsdag. Rask, 22, fra University of Denver, mottok jubel fra hele det svenske skilaget for herrer og trenere etter å ha krysset målstreken. Dårlig sikt og vanskelige forhold gjorde for de fleste at de måtte trekke seg tilbake, men det gjorde ikke Rask.

Konkurrentene møtte tøffe løyper og forhold i det første rennet, da 33 skiløpere ikke klarte å fullføre av 74 påmeldte som startende. Alle unntatt fem fullførte det andre løpet.

Toppen av frontmuren og de siste 10 portene var spesielt farlige for konkurrenter. Bemerkelsesverdige idrettsutøvere fra tidligere løp her på Whiteface som ikke konkurrerte i et av kvinneslalåm-arrangementene inkluderer: Emma Hammergaard fra Sverige, som vant parallellgull for blandet lag og storslalåmbronse; Carmen Sofie Nielssen fra Norge, sølvvinner i super-G for kvinner, og Julia Dagero Socquet fra Frankrike, som vant sølv i alpint kombinert.

På det siste alpinløpet for kvinner i FISU World University Games var kameratskapet blant konkurrentene bemerkelsesverdig. Utenfor målområdet snakket et halvt dusin idrettsutøvere fra forskjellige lag og flettet til og med hverandres hår mens de sammenlignet sine løp og ulike hot spots på banen.