Kvinners forfølgelseslag vinner VM-gull i Norge, Dubreuil tar sølv i 500

Canada vant gull i lagforfølgelsen for kvinner og sølv på 500 meter for menn lørdag på den andre dagen av åpningen av verdenscupen i hurtigløp.

Isabelle Weidemann, Ivanie Blondin og Valérie Maltais kom sammen for å vinne lagforfølgelsen på tre minutter og 1,81 sekunder.

Nederland tok sølv og Japan bronse.

Weidemann og Blondin, begge fra Ottawa, og Maltais fra Saguenay, Que., har dominert begivenheten nylig, og vant lagforfølgelsen ved OL i Beijing i 2022 i februar og vant tre gullmedaljer forrige sesong i verdenscupen.

Weidemann økte sin medalje i Stavanger, Norge etter å ha tatt bronse på kvinnenes 3000 meter fredag.

«Vi trente ikke så mye sammen for Pursuit-laget, så vi var alle litt nervøse før løpet,» sa Blondn. «Men det føles som om vi ikke har hoppet over et slag, og det var veldig hyggelig å komme sammen igjen og vise hva vi kan.»

I mellomtiden ble Laurent Dubreuil fra Levis, Que., nummer to i menns 500 med en tid på 34,75 sekunder.

På skøyter i det siste paret overvant Dubreuil en langsommere åpningstid for å legge inn den nest raskeste tiden på dagen.

Japanske Yuma Murakami (34.708) ble vinneren, mens sørkoreanske Jun-Ho Kim (35.017) tok bronse.

Dubreuil ble verdenscupmester på 500 meter forrige sesong etter å ha vunnet 10 medaljer på 12 løp.

«Det er klart jeg er glad for å starte sesongen med en pallplass,» sa Dubreuil. «Det er klart at jeg ville ha foretrukket gullmedaljen, spesielt siden jeg bare var fem hundredeler av et sekund unna tempoet og langt foran bronsen.

«Starten min må være mer eksplosiv slik at jeg kan komme meg raskere av banen. Men det har vært en god start på sesongen.»

Denne rapporten fra The Canadian Press ble først publisert 12. november 2022.