Kerr tilbake i mål, Chelsea i toppen av ligaen – FTBL

Matildas-skipper Sam Kerr har nok en gang vist sine krypskytingsferdigheter når hun legger grunnlaget for at Chelsea skal toppe Superligaen for kvinner for første gang denne sesongen.

Kerr brøt dødpunktet da de forsvarende mesterne slo Tottenham Hotspur 3-0 på Stamford Bridge søndag.

Da Arsenals side av de australske lagkameratene Caitlin Foord og Steph Catley tapte poeng for første gang av kampanjen på lørdag, da de tapte 3-2 hjemme mot Manchester United, var veien klar for Chelsea til å ta ledelsen.

Men Spurs har vært en solid side denne sesongen, og det var utsikter til et stort, stadig mer frustrert ventende publikum og overføre det til banen hvis de skulle holde Chelsea i sjakk lenge.

Kerr, som jaktet en tredje strake WSL Golden Boot, gjorde slutt på bekymringene etter 12 minutter med sitt fjerde ligamål for sesongen.

Hun utnyttet en klarering fra engelske Millie Bright, tok en takling fra den kanadiske OL-gullvinneren Shelina Zadorsky og headet et skudd forbi keeper og tre dekkende forsvarere.

Med Skottlands Erin Cuthbert som la til et sekund etter 26 minutter og norske Guro Reiten omsatte en straffe ti minutter senere, hadde Chelsea tatt poengene før pause.

Chelsea og Kerr vender seg nå til Real Madrids Champions League-utfordring på onsdag.

Andre steder i WSL Matildas holdt keeper Mackenzie Arnold nullen da West Ham slo den ubrukelige klubben Leicester City 1-0.

Englands Rachel Daly scoret hat-trick da Aston Villa slo Reading 3-1 og Liverpool gikk fra 3-1 til uavgjort 3-3 i Brighton.