Irland 1-2 Norge: Ohi Omoijuanfos sene mål gir besøkende en vennskapsseier i Dublin | Fotballnyheter

Innbytter Ohi Omoijuanfo kastet lys over Erling Haalands fravær da Norge slo til for sent for å slå Irland 2-1 i Dublin.

Omoijuanfo snappet gjestenes seier med sitt første seniorlandskampmål på Aviva Stadium etter at Alan Browne kansellerte Leo Ostigards åpning.

Det var et spark i tennene for Stephen Kennys menn, som hadde samlet seg etter en fotgjenger i første omgang for å se at siden mer sannsynlig vil vinne kampen etter pause.

Bilde:
Norges Ohi Omoijuanfo feirer sin avdøde vinner i Dublin

De reiser til Malta på søndag, vel vitende om at det er problemer som må løses før de åpner sin Euro 2024-kampanje i mars med en skremmende kamp mot Frankrike.

Hjemmelaget nøt en avspenning da Mohamed Elyounoussi skled før de rakk et skudd etter å ha presset seg inn i sekstenmeteren 12 minutter før pause, men de var ikke like heldige fem minutter før pause.

Ostigard timet sitt løp til perfeksjon for å komme foran John Egan og heade Martin Odegaards corner forbi Gavin Bazunu for å gi Norge en fortjent ledelse.

Callum O’Dowda klarte ikke å få mest mulig ut av en heading ved den andre stolpen, men det var på hans innlegg i det 69. minutt at laget hans tvang seg tilbake i mål.

Ostigard kunne bare dirigere ballen mot Browne på kanten av feltet og han sendte et skliskudd innenfor stolpen til tross for Orjan Nylands beste innsats.

Det skulle imidlertid være en sen vri da, etter at Nathan Collins ikke klarte å klare et frispark fra Odegaard i det 85. minutt, stanget innbytter Omoijuanfo hjem for å vinne.

Fernandes scorer to ganger i Portugals oppvarmingsseier til verdenscuppen

Bruk Chrome-nettleseren for mer tilgjengelig videospiller

Høydepunkter fra den internasjonale vennskapskampen mellom Portugal og Nigeria.

Bruno Fernandes scoret to ganger i første omgang, og debutantene Goncalo Ramos og Joao Mario la til sene mål da Portugal slo Nigeria 4-0 i en VM-oppvarming i Lisboa torsdag.

I fravær av Cristiano Ronaldo på grunn av et mageproblem, ledet hans Manchester United-lagkamerat Fernandes et sterkt portugisisk lag i deres siste kamp før han reiste til Doha på fredag.

Den eneste overraskelsen var debuten til den 19 år gamle Benfica-forsvareren Antonio Silva, som startet foran Pepe da veteranen kommer tilbake etter et langt skadefravær.

Portugal er i gruppe H i verdenscupen sammen med Ghana, Uruguay og Sør-Korea.

Fati scorer i Spanias oppvarming mot Jordan

Barcelonas Ansu Fati i aksjon under fotballkampen Joan Gamper Trophy mellom FC Barcelona og Pumas Unam på Camp Nou stadion i Barcelona, ​​​​Spania, søndag 7. august 2022. (AP Photo/Joan Monfort)
Bilde:
Ansu Fati imponerte i Spanias verdenscupseier over Jordan

Ansu Fati tok sjansen på å imponere Spanias manager Luis Enrique da Barcelona-unggutten scoret i lagets 3-1-seier over Jordan i en VM-oppvarmingskamp.

20-åringen startet og trengte bare 13 minutter for å markere seg på et utsolgt Amman International Stadium.

Med alle øyne rettet mot Fati etter å ha tvilt på om han ville være med i troppen på 26, så han skarp ut og var utenfor mål med noen flere forsøk da et spansk lag med flere kantspillere dominerte.

Verdensmesterne i 2010 doblet ledelsen i det 56. minutt da Gavi skjøt hjem.

Athletic Bilbao-unggutten Nico Williams, som erstattet Fati sent, gjorde ingen skade med en godt tatt tredjeplass i det 84. minutt for sitt første mål i Spania.

Jordan sikret seg en sen trøst gjennom innbytter Hamza Al Dardour etter at innbytter Cesar Azpilicueta gjorde en feil.

Spania møter Costa Rica i sin verdenscupåpning på onsdag og møter også Tyskland og Japan i gruppe E.