I dagens sportsnyheter: Hva du trenger å vite

Siste – Ingen unnskyldninger for Wallabies-trener Dave Rennie, da han innrømmer at Pumas var for gode.

Australia-trener Dave Rennie skar ikke ordene da han beskrev 48-17 Rugby Championship-tapet mot Argentina i San Juan som «ikke godt nok».

Hjemmelaget kjørte i syv forsøk for sin største seier mot Wallabies, som har blitt utarmet av skader og spillerfravær av personlige årsaker.

Rennie vil ha lært mye av å se hans nest beste i aksjon, men med den faste skipper Michael Hoopers fremtid usikker etter at han trakk seg ut av turneen og sa at han ikke var i riktig sinnstilstand til å spille, vil det være bekymringer et år ut av rugby-VM i Frankrike.

«Stor skuffelse. Ikke bra nok,» sa Rennie til journalister.

«Du kunne se det var fire forsøk som ble kastet bak oss. Vi ble definitivt utspilt i kollisjonssonen.

«Rucks er ikke en katastrofe, vi var bare ikke kliniske nok.

Rennie bagatelliserte antallet spillere som manglet fra troppen hans som årsak til tapet og følte at laget han stilte på banen hadde nok til å kreve seier.

Australia vender hjem for å møte Sør-Afrika i ytterligere to Rugby Championship-oppgjør, inkludert den første i Adelaide på fjorten dager.

-Reuter

Manchester United i skrekk Premier League-debut

Ny Manchester United-manager Erik ten Hag har innrømmet at han trenger å signere kvalitetsspillere, men etter søndagens 4-0-ydmykelse på Brentford kan det være en vanskelig oppgave for nederlenderen å overtale noen til å komme til Old Trafford.

Manchester Uniteds engelske forsvarsspiller Harry Maguire reagerer under den engelske Premier League-fotballkampen mellom Brentford og Manchester United på Gtech Community Stadium i London 13. august 2022. - Bentford vant kampen 4-0.  (Foto av Ian Kington / AFP) / KUN REDaksjonell BRUK.  Ingen bruk med uautorisert lyd, video, data, kamplister, klubb-/ligalogoer eller

Harry Maguire

Ten Hag har blitt den første United-manageren siden John Chapman i 1921 som tapte sine to første kamper med ansvaret, og med Liverpool kan ting bli verre før de blir bedre.

52-åringen ble hånet av Brentford-fans med «du får sparken om morgenen» da laget hans scoret fire mål i løpet av de første 35 minuttene.

Mens tidligere Ajax-manager Ten Hag helt sikkert vil ha tid til å gjenopplive klubbens formuer, har måten laget hans startet sesongen på gjort ham fortumlet.

«Det er mitt ansvar å gi en forklaring. Det er klart at prestasjonen var veldig dårlig. Når du gjør feil som dette, kan du ikke vinne kampen,» sa han.

«Laget må ta ansvar. Jeg beklager virkelig for fansen – de gjorde alt for å støtte oss, men vi sviktet dem.»

Måten United kapitulerte under et angrep fra Brentford var alarmerende og fulgte deres tidligere tap for Brighton.

United ligger nederst på tabellen for første gang siden 1992.

-Reuter

Phoenix signerer ny oversjøisk import

Den brasilianske playmakeren som slutter seg til Wellington Phoenix vil få sin debut om kort tid.

Phoenix hovedtrener Ufuk Talay

Ufuk Talay

Yan Sasse, som er med på laget i ett år, har spilt 47 kamper i Brasils øverste liga.

Phoenix-manager Ufuk Talay sier at 25-åringen har sluttet seg til Sydney-troppen og kan spille mot Melbourne City på onsdag.

Sasse blir den åttende brasilianeren som spiller for Phoenix.

Talay sa at den venstrehendte spilleren var «lik, men forskjellig» fra den bulgarske angripende midtbanespilleren Bozhidar Kraev.

«Han er en søramerikansk 10er, så han er teknisk god på ballen, eksplosiv og god i en-mot-en-situasjoner,» sa Talay.

«Han vil bringe balanse til midtbanen vår. Vi vil ha en spiller som kan skape målscoringsmuligheter samtidig som han scorer mål.»

Man City og Arsenal har makten til å vinne

To kamper inn i den nye Premier League-sesongen, hevet mesterne Manchester City listen enda høyere da de slo opprykket Bournemouth 4-0 for å opprettholde sin raske start.

Manchester Citys belgiske midtbanespiller Kevin De Bruyne (R) feirer med lagkamerater etter å ha scoret lagets andre mål under den engelske Premier League-fotballkampen mellom Manchester City og Bournemouth på Etihad Stadium, Manchester, i Nordvest-England 13. august 2022. (Foto: Oli SCARFF / AFP) / BEGRENSET TIL REDAKTIONELL BRUK.  Ingen bruk med uautorisert lyd, video, data, kamplister, klubb-/ligalogoer eller

Kevin De Bruyne (R) feirer med lagkameratene.

Arsenal kom til City på seks poeng da den tidligere City-spissen Gabriel Jesus scoret to ganger i en 4-2-seier over Leicester City.

Jesus leverte en blendende oppvisning, scoret to ganger før pause og nærmet seg et hat-trick ved flere anledninger.

Leeds United så ut på kurs for en andre seier på rad, men sløste bort en tomålsledelse og uavgjort 2-2 mot Southampton – en av tre uavgjorte på en svulmende søndag ettermiddag.

City, som jaktet på en femte Premier League-tittel på seks sesonger, tok en første seier i West Ham United og var like dominerende mot Bournemouth.

De kastet ikke bort tid på å komme i gang i solskinnet da den norske spissen Erling Haaland markerte sin hjemmedebut med en assist til Ilkay Gundogans åpning etter 19 minutter.

City trakk seg unna og scoret et overdådig andremål 12 minutter senere da Kevin De Bruyne krøllet et fint skudd i nettet med utsiden av foten.

Phil Foden la til en ny før pause fra De Bruynes assist, og det var bare et spørsmål om hvor mange flere vertene ville bruke.

Til slutt klarte de bare ett mål til takket være Jefferson Lermas mål, men de brukte mesteparten av andre omgang på cruisekontroll.

-Reuter

Halep når finalen i Canadian Open

Simona Halep overvant en skjelven serve for å slå amerikanske Jessica Pegula 2-6 6-3 6-4 og nå Canadian Open-finalen i Toronto, hvor hun møter enten Karolina Pliskova eller Beatriz Haddad Maia om tittelen.

Simone Hjelp

Simona Halep

Pegula satte press på Haleps serve tidlig i kampen og avsluttet det 35-minutters åpningssettet med et ess.

Men et løst servicespill tidlig i andre sett, begrenset av en utvunget backhand-feil, ga den to ganger rumenske Grand Slam-mesteren en 3-1-ledelse da frustrasjonen begynte å øke hos hennes mindre erfarne motstander.

Halep brøt kjærligheten til en 3-2-ledelse i det tredje settet og hang på og hevdet sin 37. seier for året til tross for at hun produserte 10 doble feil og møtte mindre enn 60 % av sin første serve.

Tsjekkeren Pliskova og den useedede brasilianeren Haddad Maia spiller sine semifinaler i dag.

-Reuter

Nuggets løfter NBL sølvtøy over Tuatara

Otago beseiret Auckland 81-73 i National Basketball League Grand Final i Auckland.

Otago importspiller Keith Williams leverte en dominerende MVP-prestasjon ved å score 34 poeng.

Hver gang Nuggets trengte et feltmål, var det Williams, den minst annonserte av de tre Nuggets-importene, som leverte.

Fjorten av poengene hans kom i det viktige fjerde kvartalet.

Auckland likte tosifrede bidrag fra Siler Schneider (16), Rob Loe (13) og Chris Johnson (13), men kunne ikke gjenskape nylige opptredener mot Wellington Saints og Taranaki Airs.

Med tre minutter igjen å spille kom Auckland sterkt tilbake for å lukke avstanden til tre poeng. Men Nuggets forseglet seieren med en defensiv redning på Auckalnds neste besittelse.

Williams scoret for Otago for å vinne tittelen.