Haaland stormer EPL med back-to-back hat-trick

Erling Haaland tar engelsk fotball med storm.

Hattrick på rad. Ni mål på fem kamper. Ingen spiller har noen gang hatt en så vellykket Premier League-debut som den imponerende norske spissen.

Haalands siste tremålsløp kom i første halvdel av Nottingham Forest Citys 6-0-tømming. Tirsdag, tre dager etter å ha oppnådd samme bragd i andre omgang mot Crystal Palace.

City satset på Haaland som arving til den mangeårige spissen Sergio Aguero, og det ser det allerede ut som de er.

Aguero hadde tidligere rekorden for flest mål i en spillers fem første Premier League-opptredener, med åtte med den tidligere Coventry-spissen Mick Quinn (fra tidlig på 1990-tallet). Haaland forbedret det, og det faller sikkert flere scoringsrekorder om han fortsetter slik.

Kan han for eksempel bli den første spilleren til å score 40 mål i en enkelt engelsk toppkamp siden Tottenhams Jimmy Greaves i 1960-61?

«Det Haaland vil er å vinne titler,» sa Guardiola om spissen som scoret med venstre fot, høyre fot og heading mot Forest. «Ved å kjenne ham ville han ikke vært fornøyd med å slå rekorder hvis vi ikke vant titler.

«Sergio er en legende – ingen kan bryte posisjonen hans i hjertene til Man City-fansen. Men Erling har egenskapen til å være der.

City er tunge favoritter til å vinne Premier League igjen med Haaland som leder og er ubeseiret med fire seire på fem kamper.

Til og med innbytterspissen hans scorer, med Julian Alvarez – en ankomst utenfor sesongen fra Rover Plate – som scoret sin første start med to mål i andre omgang. Joao Cancelo scoret også med et skudd utenfor feltet.

Mesterne er imidlertid ikke på topp. Den æren går til Arsenal.

PERFEKT START

Arsenal utlignet sin beste Premier League-start på sesongen etter å ha sikret en femte seier på rad for å åpne sesongen ved å slå Aston Villa 2-1.

Gabriel Martinellis mål i det 77. minutt førte til seier på Emirates Stadium etter at Arsenal ble tatt av å slippe inn et mål direkte fra en corner av Douglas Luiz, som også gjorde det samme i en europacupkamp i den engelske ligaen forrige uke.

Det kom på tvers av spillet, med Arsenal som dominerte kampen, men bare hadde Gabriel Jesus sitt mål i det 30. minutt – hans tredje for sesongen – for å bevise det.

«Det er ånden vi må beholde for hele sesongen,» sa Martinelli.

Villa har tapt fire av sine fem kamper, og etterlater manager Steven Gerrard under press.

SEN, SEN MÅL

Liverpool kjemper hardt for å holde tritt med det voldsomme tempoet satt av Arsenal og City, og trenger et mål på 8. minutt fra Fábio Carvalho for å sikre en dramatisk 2-1-seier over Newcastle.

Alexander Isak ga Newcastle ledelsen på 38. plass på sin debut etter en overgang fra Real Sociedad på fredag ​​for en klubbrekordavgift og ble nektet et andre mål på grunn av en smal offside.

Roberto Firmino feide en avslutning fra Mohamed Salahs innlegg for å utligne før en scrum i straffeboksen etter en corner så ballen sprette ut av Salahs skulder, og Carvalho – en sommersignering fra Fulham – reagerte raskest for å krasje på taket for å bringe det tilbake.

«Jeg er ikke sikker på at alle på stadion vil fortsette å tro, men fra nå av må vi,» sa Liverpool-manager Jurgen Klopp. «For et fantastisk mål fra den lille.»

Det var en andre seier på rad for Liverpool, som åpnet sesongen uten å vinne noen av de tre første kampene.

UBESLAGTE SPØRER

Tottenham forble ubeseiret etter uavgjort 1-1 i West Ham, for hvem klubbrekordsigneringen Lucas Paqueta bommet på sjansen til å score en sen vinner på sin debut.

West Ham-manager David Moyes sa før avspark at Paqueta ikke en gang hadde gitt ballen til sine nye lagkamerater etter å ha fullført sitt trekk på £52 millioner ($61,6 millioner) fra Lyon mandag.

Med fire minutter igjen fjernet Vladimir Coufal ballen og Paqueta – som kom inn som en erstatter i det 67. minutt – floket seg sammen med sin andre nysignering Emerson Palmieri da de slapp ballen til hverandre, 10 yards fra mål, i stedet for å få et treff. . Moyes falt på kne på sidelinjen.

Et selvmål fra Thilo Kehrer ga Tottenham ledelsen før Tomas Soucek utlignet.

I den andre kampen spilte Bournemouth uavgjort 0-0 hjemme mot Wolverhamptonto dager etter at manager Scott Parker fikk sparken.