Haaland scorer 2 i City-rutten, Guardiola avviser frigjøringsklausulen

MANCHESTER, England (AP) — Etter Erling Haalands siste tomålsoppvisning i Champions League, måtte Manchester City-manager Pep Guardiola slå av spekulasjonene om at den norske spissen allerede kunne planlegge en avgang fra klubben.

Guardiola har avvist rapporter fra Spania om at spissspilleren – som tok sesongen sin til 19 mål på 12 kamper med en førsteomgang i onsdagens 5-0-seier over København – har en frigjøringsklausul i kontrakten med Man City som vil tillate ham. til Real Madrid i 2024.

«Det er ikke sant,» sa Guardiola. «Han har ingen frigjøringsklausul for Real Madrid eller noe annet lag. Det er ikke sant, det er alt jeg kan si… Jeg har følelsen av at han er utrolig glad her .

Real var blant flere europeiske toppklubber som fulgte Haaland forrige sesong – men det var City som vant kappløpet om å signere ham i en $63m-kontrakt fra Borussia Dortmund.

Likevel blir en fremtidig flytting til Bernabeu sett på som en mulighet, med en frigjøringsklausul mye spekulert siden hans flytting til Etihad.

«Til slutt, hva vil skje i fremtiden, hvem vet?» la Guardiola til. «Det som er viktig er at han er glad, han har bosatt seg perfekt, han er utrolig elsket av alle og det er det viktigste.»

Guardiola motsto fristelsen til å hvile den norske landslagsspilleren i en kamp City var forventet å vinne lett, og Haaland svarte behørig med to mål på 32 minutter.

Han ble bare nektet et andre hat-trick på rad av akrobatikken til København-keeper Kamil Grabara – og trenerens beslutning om å trekke ham av ved pausen.

Det var en handling av barmhjertighet – og også av tilbakeholdenhet.

Fordi den katalanske treneren ser ut til å sette like stor pris på Haalands stunt som alle andre akkurat nå.

Ansiktet hans da 22-åringen scoret sitt andre mål var et bilde.

Ved å snu seg mot mengden og gnir seg glad i hendene, så det ut til å være en erkjennelse av at dette nesten var urettferdig.

Haaland er for stor, for sterk, for rask, for klinisk.

«Det begynner å bli litt dumt nå,» twitret den tidligere engelske spissen Gary Lineker. «Å få målscoring til å se absurd enkelt ut.»

Det var en siste mismatch da de ulykkelige København-forsvarerne ikke klarte å følge Haalands trekk. De er i godt selskap, med Bournemouth som det eneste laget som holder ham i sjakk denne sesongen.

«Det er utrolig ærlig talt. Jeg har aldri sett noe lignende i mitt liv,» sa City-midtbanespiller Jack Grealish om Haaland. «For det første og andre målet ler jeg bare. Han er alltid der.

«Vakten sa noe til meg da jeg kom tilbake. Han sa: «Han er ikke menneskelig! Jeg sa: Forteller du meg det?» Jeg håper han kan fortsette denne formen og ta oss til ære.

Det er spørsmålet som henger over Haaland. Kan han være mannen som endelig leder City til deres første Champions League-triumf?

Guardiola har ennå ikke erobret Europa uten Lionel Messi – til tross for at han tok ansvar for enormt talentfulle lag i Bayern München og City siden han vant konkurransen for andre gang med Barcelona i 2011.

Det nærmeste han har kommet var å tape mot Chelsea i 2021-finalen.

Men i Haaland sikret han seg den uten tvil den mest formidable angrepstrusselen i verdensfotballen. Og selv om han kanskje ikke besitter Messis unike tekniske kvaliteter, viser han seg å være en uimotståelig matchvinner sammenlignet med den argentinske legenden.

Etter å ha scoret tre mål mot Manchester United i en 6-3-seier søndag, så han ut til å notere sitt fjerde hat-trick for sesongen mot København.

I stedet trakk Guardiola ham av, da City fortsatte rivingen av de danske mesterne uten ham.

Riyad Mahrez scoret fra straffemerket 10 minutter ut i andre omgang etter at Marko Stamenic slo ned Aymeric Laporte.

City kunne og burde ha lagt til flere mål, med Jack Grealish gjentatte ganger nærme på hver side av intervallet – men Julian Alvarez sørget for 5-0 ved å returnere ballen fra Mahrez i det 76. minutt.

Haaland scoret etter bare sju minutter – med et første skudd forbi Grabara etter imponerende arbeid fra Joao Cancello.

Han doblet ledelsen i det 32. minutt – stupte ned i et tomt mål etter at Sergio Gomez sitt skudd ble parert av Grabara.

Det så ut som Haaland hadde scoret sitt hat-trick da City sørget for 3-0 seks minutter før pause – men Gomez» innsats ble avverget av København-forsvarer David Khocholava med spissen klar til å hoppe.

København-trener Jacob Neestrup innrømmet at laget hans var maktesløse til å stoppe en spiller med Haalands dyktighet.

«Vi forberedte oss, men han er en toppspiss,» sa han. «Jeg så målene og det andre målet, det var et skudd, og når du ser hvordan han beveger seg når ballen var på vei, og han får returen som det er naturlig.

«Han er bare en toppspiller.»

Seieren utvider Citys rekord på 100 % i gruppe G, tre poeng foran Borussia Dortmund, som slo Sevilla 4-1. De kan kvalifisere seg til knockout-etappene med seier i København neste uke.