GM Praggnanandhaa: Indiske GM Praggnanandhaa vinner tittelen på Norway Chess Open

Stavanger (Norge): Ung indisk stormester R Praggnanandhaa gikk seirende ut i Norway Chess Group A Open Chess Tournament her med 7,5 poeng på ni runder. Den 16 år gamle GM, toppseedet, var i fin form og gikk ubeseiret gjennom alle ni rundene. Han avsluttet turneringen med seier over andre Indianer V Praneeth, en internasjonal mester, fredag ​​kveld.

Praggnanandhaa (Elo 2642) endte ett poeng foran MI Marsel Efroimski (Israel) og MI Jung Min Seo (Sverige).

Praneeth med seks poeng ble tredje, men plasserte sjette på grunn av en lavere tie-break-score.

I tillegg til å slå Praneeth, tok Praggnanandhaa seire over Victor Mikhalevski (i runde 8), Vitaly Kunin (runde 6), Mukhammadzokhid Suyarov (runde 4), Semen Mutusov (runde 2) og Mathias Unneland (runde 1). Han uavgjort de tre andre kampene.

Den indiske tenåringsstjernen har gjort noen imponerende prestasjoner i det siste og beseiret verdens nummer én Magnus Carlsen for andre gang i Chessable Masters online-arrangement og tapte en tett finale mot Kinas Ding Liren.

GM vil være en del av India B-laget ved det åpne arrangementet til den 44. sjakk-olympiaden i Chennai neste måned.

Praggnanandhaas trener RB Ramesh gratulerte ham etter seieren og sa at det ville bidra til å øke selvtilliten hans.

«Gratulerer til ham med seieren. Han var toppseedet, så det er ingen overraskelse at han vant turneringen. Han spilte bra generelt, spilte tre kamper med svarte brikker og vant de resterende kampene. Dette vil hjelpe ham å bygge opp selvtilliten, » sa Ramesh. PTI SS ATK ATK