Europa treffer og bommer: Bukayo Saka bringer sin egen vinnermentalitet til Arsenal | Fotballnyheter

Saka normaliserer sin «vinnerstatus»

For andre kamp på rad scoret Bukayo Saka vinnermålet for Arsenal under vanskelige omstendigheter.

Fem dager etter at hans sene straffespark sikret seier over Liverpool, fant Saka en vinner i første omgang mot et vanskelig Bodo/Glimt-lag som hadde vunnet sine siste 14 europeiske hjemmekamper – om enn under heldige omstendigheter i en oppvisning langt fra overbevisende.

Bilde:
Sakas heldige heading spretter av keeper Bodo og inn i nettet

Saka trenger ikke gjenta viktigheten av store øyeblikk, hans EM 2020-finalefiasko for England viste seg å være den ultimate leksjonen i det, men merket til en mester produserer disse sjansene med jevne mellomrom. Det gjør han.

Målet hans i Norge torsdag kveld er hans fjerde mål på syv starter på rad for Arsenal. «Championmentaliteten» – som en Arsenal-speider beskrev ham som da han var åtte år gammel – viser seg på banen og i hans personlighet.

– Å vinne er det viktigste for meg, sa Saka til BT Sport etter kampen. «Jeg er en stor fan av å være en lagspiller, hvis vi gjør det [win]Jeg forlater banen fornøyd.»

Saka gikk til og med så langt som å si hvordan Bodo/Glimt manglet den samme mentaliteten da de avviste sjanse etter sjanse mot Gunners. «Det er fotball, hvis du ikke scorer blir du straffet,» la han til. «Vi hadde sånne kamper og forlot kampen med en tøff følelse. Du lærer raskt at det er fotball.»

Arsenals Bukayo Saka, til høyre, feirer å score lagets første mål i kampen
Bilde:
Arsenals Bukayo Saka, til høyre, feirer lagets eneste mål i kampen

Mange i Arsenal har nevnt hvordan Gabriel Jesus og Oleksandr Zinchenko brakte en «vinnermentalitet» til Manchester City. Det viser seg at Saka allerede hadde det i overflod eller drar nytte av denne nye kulturen.

Elleve av 12 seire så langt denne sesongen for Arsenal. Jo lenger de holder Saka i form og skyting, jo mer suksess vil de ha i sesongen.
Sam Blitz

Tålmodighet er nøkkelen hos Man Utd, da Ten Hag tar små skritt for å komme videre

Scott McTominay scoret en sen vinner for Man Utd
Bilde:

Det var en tydelig følelse av frustrasjon rundt Old Trafford da klokken tikket forbi 90 minutter. Noen fans hadde allerede satt kursen mot utgangene. Andre diskuterte fortsatt om det var klokt å sende Scott McTominay for Casemiro da Manchester United var desperat etter et mål.

Men skotten var den overraskende vinneren av kampen i overtid, og fant til slutt en vei forbi den inspirerte Francis Uzoho i Omonia Nicosia-målet. Etter å ha banket på døren hele natten, gikk United endelig inn.

Å nappe seier mot et lag som nummer seks i den kypriotiske ligaen er ikke noe å rope på – men da var Erik ten Hag stille fornøyd med lagets prestasjon. «Jeg er ikke bekymret,» sa han da han ble bedt om å score bare det ene målet.

Bruk Chrome-nettleseren for mer tilgjengelig videospiller

Manchester United-manager Erik ten Hag har berømmet laget sitt for sin utholdenhet da de klarte å vinne 1-0 over Omonia Nicosia med en stopptid.

Ja, finishen kunne vært penere, innrømmet han. Men 34 skudd på mål, mot et lag som forsvarte dypt og kompakt hele natten, understreket for ham lagets utholdenhet og fortsatte kreativitet i å prøve å få viljen sin. Og til slutt, for fjerde kamp på rad, scoret en innbytter for United. Ytterligere bevis for ham på økende samhold og troppmentalitet.

Uavgjort ville vært mindre enn ideelt. Irriterende for noen. Men seieren gir United håp om å dominere gruppen sin i Europa League. Igjen, langt unna de strålende prestasjonene fra tidligere United-lag til å pryde dette stadionet, men fremgang i denne konkurransen ville være enda et skritt fremover for Ten Hags lag.

Tapet for Manchester City var en vekker om hvor langt United er fra toppen av engelsk fotball akkurat nå. Veien tilbake blir lang. Perspektiv og tålmodighet vil kreves. Ten Hag og United trengte begge torsdag kveld, men fikk til slutt det de trengte.
Peter Smith

Moyes bruker Europa for å øke momentumet

David Moyes' West Ham slo Anderlecht torsdag kveld
Bilde:
David Moyes» West Ham slo Anderlecht torsdag kveld

West Ham kom til semifinalen i Europa League forrige sesong og er nå meget godt plassert for nok et langt europeisk løp.

Gruppevinnerne går videre til 16-delsfinalen, mens den som blir nummer to vil spille ytterligere to kamper i et sluttspill mot de tredjeplasserte lagene i Europa League.

Moyes har mestret kunsten å bruke torsdagskvelder for å få fart på Hammers-siden, og etter en sjette seier på syv i alle konkurranser, bygger momentumet seg øst i London.

West Ham tok en komfortabel tomålsledelse ved pause
Bilde:

Skotten tar ingen sjanser, og slo ut Angelo Ogbonna i første omgang som en forholdsregel mens Lucas Paqueta ble tatt av ved pause på grunn av booking. Det er dybde i denne gruppen nå, og etter en rystende start på kampanjen ser vi fruktene av Moyes» rotasjon i denne konkurransen.

Said Benrahma surret truende etter at frisparket hans injiserte selvtillit i spillet. Da Paqueta ble tatt av, tok Pablo Fornals over kampen.

På flankene. Vladimir Coufal og Emerson er ikke nevneverdige nedgraderinger, Delan Rice bommet ikke på midtbanen, Gianluca Scamacca var ikke nødvendig, men begge ble hentet inn for å opprettholde standarden i en andre omgang som drev.

Tøffere utfordringer venter selvfølgelig i Europa, men med sommersigneringen av Nayef Aguerd når han kommer tilbake fra skade, peker alle tegn på nok en sesong med reell substans på flere fronter.