Erling Haaland ønsket velkommen av Man City-fans, lover mål, moro

MANCHESTER, England (AP) — Erling Haaland sluttet seg til sangene og sangene til Manchester City-fansen da den nye signeringen ble avduket utenfor Premier League-mesternes stadion søndag.

Det har gått en måned siden den norske spissen fullførte overgangen til City fra Borussia Dortmund for 60 millioner euro (den gang 63 millioner dollar) for å sikre returen til England, hjemlandet.

På spørsmål om hva han ville bringe til Premier League, sa den 21 år gamle Haaland: «Jeg håper det blir mer kvalitet med meg som spiss. Jeg vil ha det gøy. Når jeg har det gøy, scorer jeg mål, jeg smil, jeg liker å spille fotball, jeg smiler mye.

Haaland scoret 20 mål på 21 kamper for Norge og scoret 86 mål på 89 kamper på 2 1/2 sesonger for Dortmund. Før det var han i Molde i Norge og deretter Salzburg i Østerrike, hvor han først fikk øynene opp for store europeiske klubber med sine prestasjoner i Champions League.

Faren hans, Alf-Inge, spilte for og var kort kaptein for City i Premier League fra 2000 til 2003, og Erling støttet laget som barn, og reiste ofte til Maine Road – klubbens tidligere hjem – sammen med sin mor for å se faren spille. .

På spørsmål om hvem hans idol vokste opp, svarte Haaland: «Min far, selvfølgelig. Men i City har jeg mange av (Sergio) Agueros hjemmeskjorter, må jeg si. Så selvfølgelig ham. Fra City, ham.

Haaland arver 9-skjorten som ble forlatt av Citys toppscorer Aguero gjennom tidene, som dro til Barcelona i fjor bare for å bli tvunget til å trekke seg på grunn av et hjerteproblem.

Det er en ny argentinsk spiss i City. Julian Alvarez kom fra River Plate på lån til Buenos Aires-klubben etter å ha signert en avtale med City i januar.

Alvarez (22) ble også introdusert for fansen utenfor Etihad Stadium.

«Jeg kom hit for å lage min egen historie, skape min egen vei og hjelpe City med å nå toppen og fortsette suksessen de har hatt,» sa han.

City åpner Premier League-tittelforsvaret mot West Ham 7. august.

___

Mer AP-fotball: https://apnews.com/hub/soccer og https://twitter.com/AP_Sports

Swithin Fairbairns

"Popkulturfan. Kaffeekspert. Baconnerd. Opprørende ydmyk formidler. Vennlig spiller."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *