England vs Norge LIVE! EM for kvinner 2022

England Kvinner sikret seg en sikker passasje til kvartfinalen i Euro 2022 på mest ettertrykkelig vis ved å slå Norge 8-0 mandag kveld.

Turneringsvertene scoret seks ganger i en hektisk første omgang, med Georgia Stanways straffespark i 12. minutt og en Lauren Hemp-avslutning tre minutter senere etterfulgt av en brakett hver fra Ellen White og Beth Mead.

Det var lik flest mål scoret av et lag i en EM-kamp, ​​og England fortsatte med å sette ny rekord for den mest ettertrykkelige seieren i en finale, og passerte 6-0-seieren mot Skottland i 2017, etter en innbytterinnsats. Alessia Russo og Mead fullfører hattricket hennes.

Med den bemerkelsesverdige seieren som førte til at de tok topplasseringen i gruppe A, vil løvinnene returnere til Brighton for en uke på onsdag for å møte andreplassen i gruppe B – som inkluderer Tyskland og Spania – i de åtte siste.

Rivningsarbeidet ble overvåket av et publikum på 28 847, hvorfra ropene om «fotball kom hjem» lød på forskjellige stadier mens Englands ubeseirede løp under sjef Sarina Wiegman utvidet til en 16. kamp med en 14. seier.

Gruppekampene deres avsluttes med fredagens møte på St Mary’s med det nå eliminerte Nord-Irland, som tapte 2-0 for Østerrike tidligere på mandag.

Live oppdateringer

1657576607

Takk

God natt og takk for at du ble med på Standard Sports livedekning av Englands fantastiske seier over Norge på Amex Stadium, Brighton.

Press, hvilket press? Løvinnene sendte sjokkbølger gjennom hele turneringen.

Du kan lese Simon Collings kamprapport her.

England sendte sjokkbølger gjennom EM 2022 med en 8-0-seier over Norge mandag

/ FA via Getty Images

1657575997

Sarina Wiegman: England forventet ikke et så enkelt løp

Englands hovedtrener Sarina Wiegman har innrømmet at hun ikke forventet at laget hennes skulle være så dominerende da de slo Norge 8-0 for å sette ny Premier League-rekord i Europa.

Løvinnene gikk videre til kvartfinalen med stil og satte en ny vinnerrekord for en EM for menn eller kvinner på Amex Stadium i Brighton.

En kontroversiell straff fra Georgia Stanway, vunnet av Ellen White, satte England på veien til seier, men det var ingen tvil om vertens dominans etterpå, som et hat-trick fra Beth Mead, Whites brace og andre mål fra Lauren Hemp og Alessia Russo tjent en berømt seier.

– Det var en veldig spesiell kveld, vi forventet ikke å få en så stor seier, sa Wiegman til BBC.

Les hele Wiegmans kommentarer her!

FA via Getty Images
1657575131

Engelske spillervurderinger

På en kveld hvor noen få spillere kunne ha scoret 10/10, ga Simon Collings oss sin dom.

Les Simons spillervurderinger her!

AFP via Getty Images
1657574831

Beth Mead: Jeg tror ikke jeg kunne drømt om et norsk hat-trick

Englands diskanthelt Beth Mead sa at Norges 8-0-demolering var hinsides hennes villeste drømmer da løvinnene booket sin plass i knockoutene med en rekordseier.

Sarina Wiegmans side brøt den tidligere rekorden for å vinne et EM for menn eller kvinner med to mål da et norsk lag – som av noen har blitt omtalt som dark horses – ble blåst bort av vertene på Brightons Amex Stadium.

Ellen White scoret to ganger, mens Georgia Stanway, Lauren Hemp og Alessia Russo også fant nettet, men Arsenals Mead var England-stjernen, etter deres vinner i åpningen mot Østerrike med en vakker trilling.

LYKKE FOR ENGLAND

90:00 – I tilleggstid her og Scott trykker nesten, men klarer ikke helt å nå ballen.