England Kvinner 8-0 Norge Kvinner: Beth Mead scorer hat-trick da løvinner slår alle rekorder Norge | Fotballnyheter

England skapte sin egen del av historien da et Beth Mead-hat-trick hjalp dem til en fantastisk 8-0 seier over Norge i deres andre gruppespill EM 2022.

Ingen lag hadde noen gang scoret åtte mål i en eneste EM-kamp for både menn og kvinner, før løvinnene gikk amok på Amex Stadium. Seieren fører dem også videre til kvartfinalen som gruppe A-vinnere, deres head-to-head rekord betyr at de ikke kan bli slått på førsteplass.

Mens åpningen deres mot Østerrike var en irritabel og ganske tett affære, slapp England endelig håndbremsen mot en norsk side, som før turneringen ble omtalt som mørke hester, med en visning som vil gjøre løvinnene mye omtalt som vinnere av konkurransen. .

Det var faktisk Norge som så bedre ut i de første ti minuttene da Englands tøffeste planlagte gruppespill begynte med hardt defensivt arbeid.

Men fra 12. minutt dominerte England og slapp ikke oppdraget sitt.

England ble idømt en tidlig straffe da Manchester United-forsvarer Maria Thorisdottir klønete felte Ellen White. Georgia Stanway stilte ballen opp fra flekken, og til tross for en litt lengre ventetid på å ta sparket, brøt hun ikke fokus da hun passerte keeper.

Norge hadde noen halvsjanser mellom første og andre mål, men England doblet ledelsen tre minutter senere. Mead skled ballen over målkanten, som behendig ble returnert hjem av Lauren Hemp og belønnet etter en VAR-sjekk for en feilaktig gitt offside.

Beth Mead, i midten, feirer etter å ha scoret Englands femte mål mot Norge
Bilde:
Beth Mead scoret hat-trick da England slo Norge

White ønsket ikke å bli utelatt fra notene, og scoret sitt første mål for natten – og Englands 51. mål totalt – like før halvtimen. Det var nok en gang Thorisdottir som ikke klarte å kontrollere Manchester City-spissen. Det var da en enkel sving, skritt og slag for White.

Men det var en syv-minutters periode hvor England etablerte en uangripelig ledelse, og doblet deres allerede tremålsovertak.

Mead gjorde fire i det 34. minutt, White tok tilbake ballbesittelsen fra Maren Mjelde før han satte ballen inn i Hemps bane. Det var da et pin-kryss fra ving til ving mens Mead nikket.

Fem minutter senere scoret den ustoppelige Mead hennes andre for natten da hun passerte Julia Blaksted og Thorisdottir før hun kjølig trillet ballen forbi en hjelpeløs Guro Pettersen.

White scoret sitt andre mål før pause da hun møtte Fran Kirbys herlige innlegg i boksen med en heading, og England avsluttet første omgang med fantastiske seks mål.

Selv om det ikke ble så mye av en målfeiring etter pause, forble England fortsatt kontrollen, og til slutt innførte kampen vi vet de kan spille på de største scenene. Det ble selvfølgelig noen flere mål for å toppe en rekordkveld.

Alessia Russo og Beth Mead feirer England med 7-0 ledelse
Bilde:
Alessia Russo scoret sitt første mål i en stor internasjonal turnering for England

Alessia Russo scoret sitt første England-mål ti minutter etter å ha kommet inn etter å ha slått Guro Bergsvand i luften og scoret løvinnenes syvende mål.

Prikken over i-en var Meads hat-trick kort før full tid. Thorisdottir hadde igjen feil, og klarte ikke å stoppe Keira Walshs innledende innsats og lot Mead kaste seg over et svimlende åttende mål for natten.

Resultatet fører til at England topper gruppe A og kvalifiserer seg direkte til knockout-fasen. De vil være tilbake på Amex Stadium neste tirsdag for å ta på andreplass i gruppe B. Dessverre for Nord-Irland betyr resultatet at de ble slått ut av sin første store internasjonale turnering etter å ha tapt 2-0 mot Østerrike tidligere mandag.

Englands samtaleemner: Ikke tvil på White, løvinner ignorerer «press»

Englands Ellen White feirer etter å ha scoret laget sitt tredje mål
Bilde:

England noterte rekordseier over to ganger europamestere Norge for å sikre seg kvalifiseringen som vinnere av gruppe A. Hva lærte vi av kampdag to?

LES HER

Og etter?

England fullfører sin Euro 2022 gruppespillkampanje med et oppgjør mot Nord-Irland på St Mary’s fredag ​​kveld, med avspark klokken 20.00.

Østerrike er neste for Norge på Amex Stadium i Brighton, med denne kampen avspark samtidig.