Dronning Sonja gir oppdatering om kong Haralds helse – Royal Central

Foto: Jørgen Gomnæs / Det Kongelige Hoff

Bekymringer har blitt reist etter at kong Harald av Norge fikk symptomer på forkjølelse og bestemte seg for å ta flere dagers sykemelding. Nyheten, 28. januar 2022, kom dagen etter at Norges utenriksminister Anniken Huitfeldt testet positivt for koronaviruset bare timer etter audiens hos Kongen, Dronning Sonja og Kronprins Haakon. Kong Harald, dronning Sonja og kronprins Haakon måtte derfor teste seg.

29. januar åpnet Dronning Sonja Bjørn Ransves «State of the Art»-utstilling på Haugar Kunstmuseum i Tønsberg. Der ga hun også en oppdatering om kongens helsesituasjon til pressen. Der avslører hun at kongen har testet negativt for koronaviruset. Hennes Majestet Dronningen sa da: – Det går veldig bra, heldigvis. Det er bare en mild forkjølelse med sår hals.

Samtidig som meldingen om at kongen var sykemeldt kom, ble det også kjent at kronprinsen ikke hadde symptomer og hadde testet negativt for koronavirus. Han ledet statsrådet i kongens fravær. Dronning Sonja er heller ikke smittet.

Utenriksminister Huitfeldt sa til Aftenposten: «Av hele mitt hjerte skulle jeg ønske at jeg ikke testet positivt samme dag som jeg hadde audiens hos kong Harald, dronning Sonja og kronprins Haakon. Jeg testet meg tidlig i dag, og det var negativt, men jeg testet meg selv igjen da jeg fikk kraftig hodepine i ettermiddag.Det kongelige hoff ble varslet umiddelbart.Jeg er som alle andre redd for å smitte andre.I tillegg håper jeg selvfølgelig inderlig at jeg ikke smittet Hans Majestet Kongen, Dronningen eller Kronprinsen engang selv om jeg hadde på meg en maske og holdt meg på avstand.

Kongen og dronningen ble vaksinert med to doser vaksine og fikk en boosterdose. På denne tiden i fjor sa kongefamilien at kong Harald var sykemeldt. Den gangen skyldtes det smerter i bena. Også i 2018 ble kong Harald sykmeldt på grunn av overbelastning og smerter i den ene foten.

Swithin Fairbairns

"Popkulturfan. Kaffeekspert. Baconnerd. Opprørende ydmyk formidler. Vennlig spiller."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.