Davis Cup: India går videre til sluttspillet etter 3-0-tap for Norge

Vertene Norge slo India 3-0 i Davis Cup World Group 1-kampen på Lillehammer for å gå videre til World Group-kvalifiseringen. Som et resultat må India nå konkurrere i verdensgruppe 1-kvalifiseringen for å holde seg i konkurransen.

Den ensomme dobbeltkampen i møtet var en må-vinne for India på lørdag, etter å ha tapt begge kampene på fredag. Med Rohan Bopanna skadet, har India stilt opp partnerskapet til Yuki Bhambri og Saketh Myneni. Paret har gjort det bra på Challenger-nivå, og har vunnet fem titler på andre lag for menn i tennis i år. Til tross for forventningen kom de til kort mot partnerskapet til verdens nummer 2 Casper Ruud og Viktor Durasovic.

Nervene var tydelige fra starten av kampen, og begge lag fikk tidlige pauser i åpningssettet. Norge brøt Myneni til å lede 4-2 og fullføre settet. Den indiske duoen planla et comeback i den andre, og tjente den eneste pausen i settet i det sjette spillet for å vinne åpningssettet av Indias runde. Men Ruud og Durasovic holdt seg bedre i den tredje, og fant det eneste gjennombruddet i den tredje da de brøt Bhambris serve for første gang i kampen og fullførte en 6-3, 3-6, 6-3 seier.

US Open-toeren Ruud beseirer Prajnesh

Runden begynte med at Ruud tok imot Prajnesh Gunneswaran fredag. Etter et tap på fire sett i US Open-finalen forrige uke, viste Ruud ingen tegn til tretthet i åpningssettet, og stormet inn med flere pauser fra Prajneshs serve. Det var et fall i nivået hans i den andre, men Prajnesh klarte ikke å kapitalisere, og tapte uavgjort 1-6, 4-6. India holdt flere håp i live fra den andre kampen i runden, da indianeren nr. 1 og verdens nr. 276 tok imot 325. rangerte Durasovic.

Men Ramanathan kunne ikke levere. Kampen gikk omtrent som den forrige, med Durasovic som tok en 6-1 ledelse i første sett etter å ha kommet inn for å presse Ramanathans serve så hardt han kunne for å vinne den fjerde kampen. Durasovic satte inn en lignende comeback-prestasjon i den tredje kampen i den andre, og skapte tre pausesjanser før han fant gjennombruddet for å vinne uavgjort med nøyaktig samme resultatlinje som forrige kamp. Senere lørdag, Sumit Nagal slo Lukas Hellum Lilleengen 6-2, 6-1 i en død gummikamp som begge lag ble enige om å spille for å gi spillerne litt spilletid.

Etter å ha beseiret Danmark avgjørende i delhi i mars vil resultatet være skuffende for India. Selv om den norske kontingenten ble ledet av verdens nr. 2, hadde India sine sjanser i de andre kampene, og tapte likevel i en vask. India må nå spille verdensgruppe 1-kvalifiseringen for å kvalifisere seg til verdensgruppekvalifiseringen. Vinnerne av kvalifiseringen skal spille finalen i november i Spania.