Chelsea Her Chelsea Der: Maatsen vinner Burnley-debutmålet | Nyheter | Offisiell side

Åpningshelgen for 2022/23-kampanjen i England så handling fra seks av ungdommene våre på lån, inkludert ett mål for en forsvarer og to seniorstarter…

Vi begynner vår ukentlige oppsummering av sesongen med å fokusere på EFL, som fikk en seriøs start denne helgen til tross for julis uvanlig tidlige starttidspunkt. Den nederlandske forsvarsspilleren Ian Maatsen tok overskriftene med en vinnerkamp for et revitalisert Burnley-lag under den nye ledelsen av tidligere Manchester City-kaptein Vincent Kompany.

Kompany’s Clarets ble forvandlet fra tidligere gjentakelser av Turf Moor-siden og registrerte 69 prosent besittelse og 16 borteinnsats i Huddersfield Town fredag ​​kveld i Championship-kampanjens gardinheving.

Til tross for det kom kampens eneste mål etter 18 minutter da 20 år gamle Maatsen, som tilbrakte forrige sesong på lån i Coventry City, krøllet inn et fint høyrefotskudd for å bryte den tidlige døden.

Etter å ha satt i gang angrepet med et velkjent sus fremover på venstre side fra halvveis, fortsatte bakspilleren etter å ha spilt ballen inn i feltet og reagerte deretter raskest for å styre forbi Lee Nicholls i Terriers-målet.

Den nederlandske U21-landskampen spilte deretter sin rolle i en sterk oppvisning bakerst da Burnley holdt nullen for å sikre en vinnende retur til andre lag, og hjalp til med å avverge Tino Anjorins innsats etter introduksjonen av midtbanespilleren i løpet av de siste 33 minuttene .

Første nytelse

I League One var det en profesjonell debut for tenåringskeeper Lucas Bergstrom da han hjalp Peterborough United til en 3-2-seier på første kampdag i Cheltenham Town.

Posh lå under 2-0 ved pause som et selvmål og en forsvarsfeil ga vertene ledelsen, men en tilbakekamp etter pause hjalp Grant McCanns side med å sikre alle tre poengene.

Også på debut var Sam McClelland, som startet som høyreback for Barrow da de vant sin egen 3-2 League Two-seier i Stockport County. Forsvarsspilleren, som gjorde sin første senioropptreden for Nord-Irland i juni, spilte hele perioden på Edgeley Park.

Siste Ligue 1

Det var nederlaget til to av våre spillere på MK Dons, slått 1-0 av Cambridge United i åpningshelgen til League One. Jamie Cumming, som tilbrakte andre halvdel av forrige sesong i Buckinghamshire, startet mellom stengene, men klarte ikke forhindre kampens eneste mål, kilt ned i hjørnet av Harvey Knibbs.

MK Dons, som også hadde tidligere Blues Josh McEachran og Dan Kemp i deres start 11, hadde tidligere truffet treverket, men klarte ikke å finne en vei tilbake til spillet etter å ha falt bak. Henry Lawrence gjorde sin første opptreden for klubben som høyreback og spilte åpningstiden.

I den norske toppserien startet Bryan Fiabema igjen for Rosenborg som vant 3-2 på Odd for å fortsette en ubeseiret juli. Ligakampanjen går gjennom sommeren i Skandinavia og vår unge spiss har gjort alle fem opptredener denne måneden da Rosenborg rykker opp til fjerde, tre poeng fra en plass i Europa Conference League.