Casper Ruud fra Norge vinner sin første Wimbledon-seier og slår spanjolen Albert Ramos-Vinolas i R1

Norges tredjeseed Casper Ruud noterte sin første Wimbledon-seier i sin tredje opptreden i hovedtrekningen da han slo den erfarne spanjolen Albert Ramos-Vinolas 7-6(1) 7-6(9)6 -2 i første runde mandag. Andre nummer to i French Open, Ruud, klarte ikke å klare åpningshinderet i 2019 og 2021 og kom seg til årets Grand Slam på gressbane etter et tap i første runde på Queen’s mot nr. 180 i verden Ryan Peniston.

Oddsen var mot Ruud, 23, nok en gang, som en gang spøkte at gresset er for golfere, da han møtte en motstander som hadde slått ham i tre av fire karrieremøter – selv om alle kampene ble spilt på leire. Ruud serverte bra, leverte 14 ess og dominerte grunnlinjekampen mot sørpoten i en regnavbrutt kamp.

Begge spillerne hadde sjanser i første sett, men ingen av dem klarte en servepause før Ruud dikterte betingelsene for tiebreaker for å komme videre. Ramos-Vinolas, 34, rangert som 34., byttet to pauser med serven med motstanderen i den andre og fikk fire settpoeng i tiebreaker for å utligne kampen, men endte opp med å tape og gå ned 2-0 bak.

Ruud fikk selvtillit da spanjolens utfordring bleknet, og etter to pauser i det tredje settet slo den norske seieren til et møte med argentineren Tomas Martin Etcheverry eller franske Ugo Humbert.