Belgia Kvinner 1 – 1 Island Kvinner

Belgia og Island ble tvunget til å dele byttet i gruppe D-åpningen ved EM 2022 da de spilte 1-1.

Berglind Thorvaldsdottir tok igjen en bom i første omgang og førte Island i ledelsen fem minutter etter pause, men Justine Vanhaevermaet utlignet fra flekken for Belgia.

Trekningen fant sted foran et publikum på 3 859 på City Academy Stadium, og det hadde vært oppfordringer om å arrangere sammenstøtet på det nærliggende Etihad Stadium for å gi rom for et bredere publikum.

Island begynte å true tidlig i kampen da Dagny Brynjarsdottirs heading ble avverget og øyeblikk senere spilte Thorvaldsdottir et gjennomspill til Sveindis Jane Jonsdottir, men Jody Vangheluwe forsvarte seg godt for å fjerne faren.

De ble tildelt en straffe på halvtimen etter at en VAR-sjekk slo fast at det var en håndball i boksen. Thorvaldsdottir vant, men straffen hennes ble komfortabelt reddet av keeper Nicky Evrard med et lavt dykk til venstre.

Belgia hadde en sjanse like før slutten av første omgang med et godt trekk til høyre, men Elena Dhont skjøt utenfor og Island svarte med en curlinginnsats fra Glodis Perla Viggosdottir som gikk forbi over stanga.

Euro 2022

Island var rett ut av blokkene minuttet ut i andre omgang da Jonsdottir gjorde et strålende løp fra innsiden av egen banehalvdel til venstre før han kuttet og skjøt, men Evrard reddet.

De fikk til slutt sin belønning i det 50. minutt da Karolina Lea Vilhjalmsdottir plukket ut Thorvaldsdottir ved lengste stolpe og hun skjøt en kraftig heading forbi Evrard for å bringe Island i ledelsen.

Etter å ha vokst i kampen, ble Belgia tildelt sin egen straffe etter en felling på Dhont i feltet og Vanhaevermaet gjorde ingen feil fra flekken, og sendte Sandra Sigurdardottir feil vei for å utligne i det 65. minutt.

Brynjarsdottir satte nesten Island foran i det 70. minutt med en dykkende heading fra en corner, men Evrard klarte å vippe ham over tverrliggeren.

Euro 2022

Tessa Wullaert prøvde å produsere et øyeblikk av magi 12 minutter etter gang med et farlig skudd over mål, men Sigurdardottir gjorde en fin redning for å nekte den belgiske kapteinen.

Island var nær ved å score to minutter før tid, men en kraftig innsats fra Vilhjalmsdottir bommet så vidt på stolpen.

Og etter?

Belgia møter Frankrike i sin andre gruppe D-kamp, ​​arrangert på New York Stadium, mens Island møter Italia på Manchester City Academy Stadium. Begge møtene skal etter planen finne sted 14. juli.

Følg Euro 2022 på Sky Sports

Hold deg oppdatert med alle de siste Euro 2022-nyhetene på Sky Sports og Sky Sports News denne sommeren.

Dekningen vil bli forankret av Sky Sports WSL-programleder Caroline Barker, sammen med Jessica Creighton og Kyle Walker. I mellomtiden vil Karen Carney, Sue Smith, Courtney Sweetman-Kirk og Laura Bassett gi analyser gjennom hele turneringen.

De vil også få selskap av den erfarne England-keeperen Karen Bardsley og Manchester City-forsvareren Esme Morgan.

Pundits og programledere vil jobbe fra Sky Sports Women’s Euro 2022 mobile presentasjonsbussen, som vil følge Sky Sports News-teamet rundt i landet til de forskjellige stadionene der kampene finner sted.

I tillegg vil Sky Sports» Essential Football Podcast bli rebranded for Sky Sports Women’s Euros Podcast Tournament fra 21. juni. Verten er Charlotte Marsh og Anton Toloui, og vil inneholde eksklusive nyheter og spillerintervjuer i tillegg til et solid turneringsprogram.

Gruppe A: Østerrike mot Nord-Irland – avspark kl. 17.00, St Mary’s

Gruppe A: England mot Norge – avspark kl. 20.00, Brighton and Hove Community Stadium

Torsdag 14 juli

Gruppe D: Italia mot Island – Avspark kl. 17.00, Manchester City Academy Stadium

Gruppe D: Frankrike vs Belgia – avspark kl. 20.00, New York Stadium

fredag ​​15 juli

Gruppe A: Nord-Irland mot England – avspark kl. 20.00 St Mary’s

Gruppe A: Østerrike mot Norge – Avspark kl. 20.00, Brighton and Hove Community Stadium

Gruppe D: Island mot Frankrike – avspark kl. 20.00, New York Stadium

Gruppe D: Italia mot Belgia – Avspark kl. 20.00, Manchester City Academy Stadium

Knockout-stadium

Kvartfinale

onsdag 20 juli

Kvartfinale 1: Vinnergruppe A mot andreplassgruppe B – avspark kl. 20.00, Brighton and Hove Community Stadium

Torsdag 21 juli

Kvartfinale 2: Gruppe B-vinnere mot gruppe A-toer kl. 20.00, London Community Stadium

fredag ​​22 juli

Kvartfinale 3: Vinnere gruppe C v andre gruppe D – avspark kl. 20.00, Leigh Sports Village

Kvartfinale 4: Vinnergruppe D vs andreplassgruppe C – avspark kl. 20.00, New York Stadium

Semifinaler

tirsdag 26 juli

Semifinale 1: Kvartfinalevinnere 1 v kvartfinalevinnere 3 – Avspark kl. 20.00, Bramall Lane

Onsdag 27. juli

Semifinale 2: Vinner kvartfinale 2 v Vinner kvartfinale 4 – Avspark kl. 20.00, Stadium MK