Arsenals Kieran Tierney på å slå Liverpool, tilpasse seg etter skade, pluss ros til Mikel Arteta og William Saliba | Fotballnyheter

Sist søndag var det massivt. Det var spesielt og rørende, reflekterer Kieran Tierney, mens vi sitter og snakker dager etter Arsenals 3-2 Premier League-seier over Liverpool.

Tierney var på banen på slutten for å suge til seg seieren da Mikel Arteta ledet feiringen og sa: «Det var åpenbart mye snakk om spillet i oppbyggingen og å gå og spille som vi gjorde mot dette beste laget. var fantastisk. En spennende tid fordi du også kunne se fansen, hvor glade de var. Vi spiste det også.

På slutten, men ikke i starten, da Arteta – uten Oleksandr Zinchenko på grunn av skade – valgte Takehiro Tomiyasu i stedet for ham som venstreback.

«Jeg tenkte at jeg ble trukket på torsdag og kanskje de beholder meg på søndag og kanskje på det tidspunktet det var planen hans også,» forklarte Tierney.

«Så dagen før sa han «det handler ikke om prestasjonen din, det er bare den taktiske endringen jeg vil gjøre». Jeg er sløyd, men det er det. Jeg kommer ikke til å bli sint og ikke prøve hardt.

«Jeg vil spille hver sjanse jeg kan, spesielt i store kamper. Du vil spille, du vil ha den atmosfæren. Det er ingenting jeg kan si, og da spiller Tomiyasu fantastisk og spilleplanen har fungert, og den viser deg, sannsynligvis ikke mange ledere kunne tenke seg å snu høyre her, men han gjorde det, og det fungerte.»

En kneskade tidligere i år gjorde at Arsenal ble kort da de jaget en Champions League-plass og Tierneys kondisjonsproblemer fortsatte inn i starten av denne sesongen, og gikk glipp av pre-season før de ble akselerert mot Crystal Palace for å erstatte en skadet Zinchenko.

Bruk Chrome-nettleseren for mer tilgjengelig videospiller

GRATIS Å SE: Høydepunkter fra Arsenals seier over Liverpool i Premier League

Han har jobbet hardt for å komme seg, så helgens avgjørelse kom overraskende, og sa: «Jeg har egentlig aldri hatt dette. Det var det første møtet jeg har hatt som i livet mitt hvor jeg ble droppet, så det er fortsatt nytt for meg.

«Som denne sesongen har vært ny for meg. Det var en periode forrige sesong, tre eller fire kamper som jeg ikke spilte, men siden jeg startet sesongen har jeg egentlig ikke spilt, så det er nytt for meg.

«Jeg lærer, jeg takler det, men det er tøft, fotball er det jeg vil spille. Jeg har jobbet så hardt for å komme meg etter skade, så du vil spille så mye du kan så fort du kan. du» jeg er tilbake. Dessverre har jeg ikke spilt mye, men hver gang jeg har muligheten til å spille, er jeg veldig takknemlig. Jeg jobber så hardt jeg kan for laget.

Tierney har funnet veien til å takle skuffelsen – en hundetur, en prat med fysiogene eller idrettsforskere hjalp absolutt, og det samme gjorde hans beste venn Chef Jonny, som ble berømt i den nylige dokumentaren av Arsenal så mye at det nå har egen plass i nærheten.

Det forsvarsspilleren tror vil få ham tilbake dit han ønsker å være, er hans sviende konkurransenatur.

Bruk Chrome-nettleseren for mer tilgjengelig videospiller

John Barnes, Paul Merson og Jamie Redknapp diskuterer hva som er mulig for Arsenal denne sesongen etter deres sterke start på kampanjen

«Jeg skal bare prøve å legge hodet ned, jobbe hardt. Jeg kan ikke endre noe annet enn måten jeg går på trening, måten jeg jobber på.»

Etter en – om enn ikke den mest iøynefallende – Europa League-seier over Bodo/Glimt, returnerer Arsenal fra polarsirkelen i Norge til Leeds søndag.

Forrige helg handlet om å bevise som gruppe at de hadde motstandskraften og mentaliteten til å ta imot en av de store guttene. Denne uken handler om å vise at de kan sikkerhetskopiere det.

«Det var en enorm kamp, ​​og vi gikk for å bevise at vi kunne gjøre det mot lag som har vært på toppen i årevis, med spillere i verdensklasse og som holdt oss i toppen av ligaen også,» forklarte Tierney.

«Så nå er hver kamp også stor i den forbindelse. Vi ønsker å bli der så lenge som mulig, så det var stort.

Kieran Tierney
Bilde:
Kieran Tierney møtte Sky Sports News» Gail Davis før søndagens kamp mot Leeds

«Det er en veldig vanskelig liga, det har vi sett de siste årene. Vi startet aldri bra i fjor, men vi klatret oppover tabellen og det er derfor vi ikke lar oss rive med fordi vi vet at det fortsatt er 30 kamper å spille. .

«Det er bare en veldig god start vi har hatt, og denne måneden frem til verdenscupen er avgjørende. Jeg tror at hvis vi kan fortsette til pause og noen av oss kan hvile, kan vi komme tilbake fra verdenscupen og starte på nytt.»

Allerede før seieren over Liverpool trodde Arsene Wenger Arsenal var tittelkandidater, så begynner Tierney å tro?

«Han kan mye om fotball, men det er tidlig, bare ni kamper. Det er målet for alle å avslutte så høyt som mulig, og jeg er sikker på at alle de andre lagene har de samme målene. Vi får se, vi vant ikke la deg rive med. Jeg tror det også er veldig viktig.»

Det viktigste er at stedet er livlig og miljøet skapt av Arteta er lykkelig. Det tok tid men noen ganger lønner det seg å være tålmodig, sier forsvareren.

Bruk Chrome-nettleseren for mer tilgjengelig videospiller

Tidligere Tottenham-midtbanespiller Jamie O’Hara har innrømmet at Arsenal er Manchester Citys største rivaler i Premier League-tittelkampen.

«En ny manager og en ny spillestil kommer til å ta tid å spille slik han vil. Hvis det var enkelt å gå og gjøre det i én kamp, ​​ville alle gjort det. Detaljene han legger inn, og staben hans satt sammen kom alltid til å fungere, men det kom til å ta tid. Du kunne alltid se de siste to sesongene at det fungerte, men nå har vi gjort det mer konsekvent.

Å opptre uke etter uke er, som Tierney sier, vanskelig. Sommersigneringene til Gabriel Jesus og Zinchenko fra Manchester City med de ekstraordinært høye standardene som er programmert der, må ha hjulpet.

Men tilbakekomsten av Wiliam Saliba til klubben har kjøpt rolig forsikring på baksiden. Ved siden av Gabriel – Arteta snakket om å analysere forsvarere kun i partnerskap – har paret blitt noe av en stein.

«Jeg tror Saliba har gjort underverker,» sa Tierney. «Jeg er veldig, veldig glad fordi han er en av de hyggeligste menneskene jeg noen gang har møtt.

«Han syntes nok det var vanskelig da han først kom hit – han var veldig ung og måtte gå alene noen ganger – og det viser bare karakteren han har. Han kan komme tilbake og passe inn i laget som om han hadde vært her de siste to-tre årene.

Bilde:
William Saliba har vært en av Arsenals fremstående spillere så langt denne sesongen

«Så all æren går til ham fordi han er en fantastisk spiller, fantastisk fyr og fortjener alt det gode han fortjener.»

Tierney har spilt sammen med noen imponerende midtstoppere, inkludert Virgil Van Dyke i Celtic, så hvor god er Saliba for øyeblikket?

«Jeg tror disse likhetene går gjennom mange spillere. Selv når Ben [White] spilte der forrige sesong, jeg så dem. Han var rolig på ballen. Han kunne gjennomføre det fra forsvaret.

«Selvsagt har Saliba det også. Det er bare forskjellig kroppsbygning og forskjellig konstruksjon, og det fungerer så bra. Du ser hvor godt han gjør det på høyrebacken også, og det er bare fantastisk. Det er et flott lag å være en del av nå.»

Hvor fantastisk er det? Etter en vanskelig tur til Norge og to mentalt og fysisk slitsomme seire over Tottenham og Liverpool søndag mot Leeds, vet vi kanskje litt mer.

Bedelia Hardinge

"Frilanskommunikatør. Hardcore webutøver. Entreprenør. Total student. Ølninja."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *