Arsenal vinner Europa League-seier over Bodo/Glimt i Norge

Mikel Arteta topper Premier League og har vunnet 11 av 12 i alle konkurranser med 1-0 seier i Norge.

Spanjolen valgte en sterk line-up, og nevnte syv fulle landskamper med utsikter til å vinne gruppen for å omgå 16-delsfinalen som førte til at Saka, William Saliba og Ben White startet kampen.

Bodo hadde vunnet sine siste 14 hjemmekamper i europeisk konkurranse, og Jose Mourinhos Roma gikk som kjent 6-1 på Aspmyra Stadium med plass til 8300 i fjor.

Men, inne i polarsirkelen og i pøsende regn, viste Arsenal en profesjonell oppvisning for å opprettholde vinnerstarten i gruppe A.

Saka var uten tvil den mest overraskende inkluderingen i XI, men det var den engelske vingen som brøt dødlåsen.

Det var et av de heldigste målene i karrieren hans, hans første forsøk traff forsvarer Marius Hoibraten, spratt av brystet til Saka og inn i ryggen på den neste.

Vertene hadde allerede mistet kaptein Ulrik Saltnes til skade før Sakas åpning og så da Amahl Pellegrino gå glipp av en stor sjanse til å utligne.

Spissen boret inn i Matt Turners mål, låste seg fast på en ball over hånden, men kunne bare skjeve skuddet høyt og utenfor.

Pellegrino hadde en ny sjanse tidlig i andre omgang, denne gangen tvunget frem en lav redning fra Turner med Ola Solbakken som skjøt litt over øyeblikk senere.

Med vertene nå på topp var Runar Espejord Bodos neste spiller som lot en stor mulighet passere, Arteta reagerte med et dobbeltskifte da Granit Xhaka og Gabriel Martinelli kom fra benken.

Endringene førte til at Arsenal tok tilbake kontrollen over konkurransen, mens resten av kampen ble sett med minimal uro da Gunners legger til tre poeng til Europa League-løpet sitt foran neste torsdags oppgjør med PSV Eindhoven.