Andre De Grasse treffer sesongens beste 100 meter i regnfull Diamond League-seier

Til tross for øsende regn og tjuvstart, vil Andre De Grasse forlate Norge med god følelse.

Kanadieren vant 100 meter i Diamond League-utligningen på Bislett Stadion i Oslo med en sesongbestetid på 10,05 sekunder, og kom tilbake fra en sisteplass på 10,21 sekunder i sitt siste løp på Prefontaine Classic i mai.

De Grasse, den 27 år gamle regjerende doble OL-bronsemedaljevinneren i dette arrangementet, slet med å starte 2022-sesongen og har fortsatt ikke brutt 10-sekundersgrensen. Hans personlige rekord på 9,89 ble satt ved OL i Tokyo, hvor han også vant gull på 200m og hjalp det kanadiske 4x100m stafettlaget til sølv.

Men Oslo-løpet setter kanadieren i riktig retning med et nasjonalt mesterskap neste uke i Langley, British Columbia, som skal avgjøre laget for verdensmesterskapet i juli i Eugene, Ore.

SE | De Grasse bruker sesongens beste prestasjon til å vinne 100 meter i Oslo:

Andre De Grasse vinner 100m med sin beste prestasjon for sesongen i Diamond League i Norge

Andre De Grasse vinner 100 meter på Diamond League-stevnet på Oslos Bislett stadion med en sesongbeste tid på 10,05 sekunder.

«I går da jeg kom hit følte jeg meg ganske bra. Jeg vet at farten min kommer tilbake. Forskjellen kommer til å være den starten og de første 30 meterne. Jeg er ganske fornøyd med min første seier for sesongen, SB, men jeg vet at jeg fortsatt har et par ting å jobbe med,» sa De Grasse.

Det relativt svake feltet i Norge, som også inkluderte den tidligere afrikanske rekordholderen Akani Simbine, møtte våte forhold og tjuvstart før det brøt ut av blokkene.

Vanligvis blendet ikke De Grasse med starten, men trakk seg sent for å ta sin første seier for sesongen.

«Det var et bra løp, men regnet var en liten komplikasjon. Til tross for det var jeg ganske nær 10-tallet, så jeg må analysere det og komme meg tilbake på jobb,» sa De Grasse.

Reece Prescod fra Storbritannia var like bak De Grasse på andreplass på 10,06 sekunder, mens Simbine fullførte topp tre på 10,09 sekunder.

De Grasse sa at han nå er på vei til Paris for å løpe 200 meter på neste Diamond League-møte på lørdag. Livedekning begynner klokken 15.00 ET på CBCSports.ca, CBC Sports-appen og CBC Gem.

«Det skal være veldig varmt og solrikt, noe jeg virkelig liker. Jeg ser absolutt frem til å gjøre noen flere løp,» sa han.

Mitton 6. ved start

Tidligere har andre kanadiske Sarah Mitton plassert sjette i sin Diamond League-debut.

Kulestøteren kastet et beste kast på 18,98 meter, godt under den nasjonale rekorden hun satte på 19,58 forrige måned på forberedelseskonkurransen Golden Horseshoe i Hamilton, Ont.

Mitton, 25, fra Brooklyn, NS, kastet 19,57 meter for å vinne en konkurranse forrige uke i Sverige. Hun ble nummer sju på World Indoors i mars.

Se en reprise av Oslo-kampen på CBC-TV, CBCSports.ca og CBC Sports-appen på lørdag kl. 13.00 ET.